دسته بندی ها

دوربین مداربسته صنعتی

فروشندگان و مجریان دوربین مداربسته صنعتی

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل دوربین مداربسته صنعتی

دوربین های مداربسته صنعتی ، یکی از پایه ای ترین محصولات در زمینه نظارت از راه دور به شمار می آیند. این دوربین ها دارای دامنه کاربردی بسیار گسترده ای اند و این امر سبب ارائه مدل های تخصصی با کاربرد ویژه ای شده است. یکی از قدیمی ترین و در عین حال کاربردی ترین نمونه های دوربین های مداربسته، دوربین های مداربسته صنعتی است. فرم کلی این دوربین ها به صورت مکعب و یا جعبه است و به همین دلیل از نام دوربین های باکسی نیز برای این نوع دوربین ها استفاده می شود.


کاربرد عمده دوربین های مدار بسته صنعتی

را می توان به مواردی مانند جلوگیری از سرقت، کنترل کیفی در خطوط تولید کارخانه ها، نظارت از راه دور در صنعت و کارخانه های بزرگ، ایمنی کار و نظارت بر محیط هایی با شرایط خاص و دشوار و ... تقسیم کرد. دامنه کاربرد دوربین مداربسته صنعتی به اندازه کاربرد های خاص مورد انتظار از یک دوربین مدار بسته گسترده است.


دوربین مداربسته صنعتی در خطوط تولید،نیروگاه ها،پالایشگاه هاو یا بخش هایی از کارخانه ها که دارای شرایط خطرناک و حساسی هستند و امکان حضور فیزیکی افراد و کارکنان برای نظارت وجود ندارد، به کار می رود. عمده کاربرد این نوع دوربین های مداربسته نظارت از راه دور است اما مدل هایی از دوربین های مداربسته صنعتی دارای ویژگی هایی مانند حساسیت به درجه حرارت و ثبت تصاویر بر اساس شاخص های شرایطی اند که می توان برای ثبت شرایط موجود و یا نظارت های کیفی و آماری نیز به کار برده شوند. دوربین مدار بسته صنعتی بر خلاف دوربین های مدار بسته دام که دامنه دید و حرکتی گسترده ای دارند، دامنه دید محدودی دارند و تصاویر را در زاویه محدود و مشخصی ضبط می کنند ولی در عوض کیفیت بالا و نوع تصویر برداری خاص و مختص به محل مورد نظر را ارائه می دهند.
به علت کیفیت بالای دوربین های مداربسته صنعتی، از آن ها در ورودی های بانکها و اماکن مهمی که نیاز به ضبط تصاویر با کیفیت بالا وجود دارد نیزاستفاده می شود و کاربرد این نوع دوربین ها تنها مختص به کارخانه ها و خطوط تولید و صنعت نمی شود.از دوربین های مداربسته صنعتی برای ثبت چهره و یا پلاک خودرو نیزاستفاده می شود.


به صورت کلی دو دسته دوربین مداربسته صنعتی وجود دارد،

دسته اول که دارای دید در شب است و دسته دوم که دارای قابلیت تغییر لنز است و می توان با انتخاب لنز مناسب می توان آنها را نیز به دوربین با قابلیت دید در شب تبدیل کرد. با وجود اینکه تمامی دوربین های مداربسته صنعتی که قابلیت تغییر لنز را دارند قابلیت دید در شب را ندارند، ولی می توانند در نور کم محیطی تصاویری با کیفیت بالا ضبط کنند.


مهمترین و متمایز ترین ویژگی دوربین مدار بسته صنعتی، قابلیت تغییر نوع لنز دوربین به نمونه های مختلف موجود در بازار است.دوربین مداربسته صنعتی فاقد لنز داخلی است و از لنزهای خارجی قابل تعویض استفاده می کند.در اصل می توان دوربین مداربسته صنعتی را دوربینی در نظر گرفت که فاقد لنز مشخصی است و مصرف کننده بنا بر نیاز و انتظار مشخصی که از دوربین دارد، لنز مناسب را برای دوربین مورد نظر انتخاب می کند. این ویژگی باعث می شود بهترین کیفیت و کارایی مورد نظر را برای دوربین مورد نظر با توجه به شرایط کاری موجود فراهم کرد.


لنز های قابل استفاده برای دوربین مداربسته صنعتی می تواند اندازه های مختلف و ویژگی های متفاوتی داشته باشد. عمده تفاوت لنز های موجود در بازار به علت تفاوت فاصله کانونی عدسی لنز ( focal length ) و روزنه عبور نور در لنز(IRIS) است. مورد اول بر روی میزان فاصله تحت پوشش دوربین و مورد دوم بر شرایط نوری متفاوت برای دوربین دلالت دارد.به عبارتی هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد، زاویه دید دوربین محدود تر و هر چه روزنه عبور کمتر باشد، میزان نور عبوری برای لنز نیزکمتر خواهد بود. هر کدام از این موارد ذکر شده کاربرد و ویژگی های خاص خود را دارند که برای شرایط متفاوت و خاص صنعتی مناسب می شوند، برای مثال روزنه عبور نور لنز که وظیفه تنظیم میزان نور وارده به لنز دوربین را دارد، تاثیر زیادی بر روی کیفیت تصویر نهایی دارد و فاصله نهایی نیز بر روی کیفیت تصاویر اشیا نزدیک و یا دورتاثیر می گذارد.


موارد ذکر شده در مورد لنز دوربین های مداربسته صنعتی موجود در بازار، بر اساس تنظیم به صورت دستی و یا اتوماتیک، به دو دسته لنز های ثابت و متغیر( زوم) تقسیم می شوند.این دسته بندی با توجه به شرایط محیطی خاص فضای مورد نظر و میزان امکان دسترسی به دوربین برای تنظیم لنز، اهمیت زیادی دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده، انتخاب نوع پایه لنز و میزان رزلوشن قابل پشتیبانی توسط لنز مورد نظر نیز اهمیت دارد و باید در انتخاب لنز مناسب این موارد را نیز در نظر گرفت.


یکی از عوامل دیگری که بر کیفیت و قابلیت تفکیک تصاویر این نوع دوربین ها تاثیر دارد، نرم افزار داخلی دوربین های مداربسته صنعتی است. این تکنولوژی و نرم افزار داخلی بنا بر ویژگی های محیطی متفاوت، طراحی می شوند و سبب می شود دوربین مورد نظر، بر اساس نیاز موجود، بیشترین کارایی را ارائه دهد.
دوربین های مداربسته صنعتی به علت شرایط خاص محیطی که در آن قرار می گیرند، باید مقاومت بالایی داشته باشند. برای استفاده از دوربین مداربسته صنعتی در محیط های بیرونی، روی کل سیستم دوربین کاور فلزی قرار می گیرد و به نوعی آن را ضد آب وضدگرد و غبار می کند و از آن دربرابر شرایط نامساعد خارجی محافظت می کند.

ویژگی های مهم دوربین مداربسته صنعتی

• قابلیت تغییر لنز و انتخاب مناسب ترین نمونه موجود
• امکان مجهز کردن به ویژگی دید در شب
• امکان استفاده در محیط های داخلی و خارجی
• دارای کارت حافظه برای ضبط تصاویر
• دارا بودن میکروفون و اسپیکر در برخی مدل ها
• امکان تنظیم زوم از راه دور در نمونه هایی که مجهز به لنز های زوم هستند
• رزولوشن و کیفیت تصویر بسیار بالا
• امکان اتصال به سیستم های مختلف مانند گوشی های هوشمند، نمایشگر های کامپیوتری و سایر دستگاه های کنترل از راه دور
• دامنه کاربرد بالا در شرایط محیطی متفاوت، مختلف و حتی نامساعد


نکات مهم در انتخاب دوربین مداربسته صنعتی


• در نظر داشتن انتظارات مورد نظر و ویژگی های الزامی از دوربین مدار بسته با توجه به شرایط فضای مورد نظر
• مشورت با ارائه دهندگان معتبر برای انتخاب مناسب ترین مدل دوربین، مدل لنز و تنظیمات مربوط و مورد نیاز با محیط مدنظر
• انتخاب دوربین با نرم افزار داخلی متناسب با کیفیت مورد انتظار
• انتخاب محل مناسب برای نصب دوربین برای داشتن بالاترین کارایی و بالاترین کیفیت تصاویر دریافتی
• انتخاب تجهیزات جانبی متناسب با دوربین مورد نظر
• انتخاب لنز با پایه و رزلوشن مناسب و همچنین فاصله کانونی و روزنه عبور نور مناسب با شرایط محیطی موجود
• استفاده از کاور مخصوص در صورت استفاده از دوربین در فضای بیرونی
• توجه به میزان قابلیت دسترسی به دوربین برای تنظیم لنز و انتخاب لنز ثابت و زوم بر اساس این میزان دسترسی

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره دوربین مداربسته صنعتی