دسته بندی ها

کلاه کار (کلاه ایمنی)

فروشندگان و مجریان

  • تجهیزات ایمنی و آتشنشانی ، سیستم های اعلام و اطفا حریق ،انواع جعبه های فایر باکس ، کپسول های خاموش کننده پودر و گاز ، فوم ، co2 ،اسپرینکلر و سایر محصولات سیستم اعلام و اطفا حریق .
    آدرس: میدان حسن آباد

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های کلاه کار

کلاه کار که از آن تحت عنوان کلاه ایمنی هم یاد می‌شود، نوعی پوشش حفاظتی برای جلوگیری از بروز خطر و ایجاد آسیب در قسمت سر و گردن نیروی کار است. دلیل پوشاندن سر با کلاه کار در حقیقت این است که در حین کار، حرکت اجسام سخت و سنگین با شتاب انجام می‌شود. شتاب این اجسام در کنار وزن زیاد و جنس سخت اجسام برای جمجمه خطرات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. استفاده از کلاه باعث می‌شود تا از شدت این ضربات و آثار مخرب آنها کاسته شود.  

ادامه مطلب

کلاه کار از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

این کلاه که سپری در برابر ضربات وارده به سر و جمجمه است در حقیقت از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. این بخش‌ها شامل پوسته، لایه پوششی، بخش نگهدارنده و طلق جلوی کلاه می‌باشد. پوسته در واقع بخش خارجی کلاه کار است از جنس سفت و محکمی ساخته می‌شود. دلیل این امر این است که جنس محکم پوسته در نقش ضربه‌گیر عمل می‌کند و از شدت ضربه وارد شده به سر می‌کاهد. این قسمت سطح بیرونی صافی دارد. البته بخش درونی کلاه هم از جنسی طراحی شده تا در برابر ساییدگی و ضربه مقاوم باشد. ماده کاربردی در قسمت خارجی کلاه یونولیت یا پلی‌استایروفوم است. این ماده ضربه‌گیر بوده و علاوه بر آن به دلیل وجود منافذ متعدد در بافت و ساختار آن امکان جریان هوا و تهویه را برای کلاه فراهم می‌کند. برای پوشاندن بخش پلی‌استایروفوم و جلوگیری از بروز حساسیت در افراد از پارچه استفاده می‌شود. لایه پوششی در حقیقت بخش تویی کلاه را تشکیل می‌دهد که از انواع پارچه‌ها یا الیاف نرم مانند مخمل، لایه نازک اسفنجی یا بافت پنبه‌ای در این بخش استفاده می‌شود. بخش نگهدارنده با چانه‌بند مخصوص کلاه را روی سر موتورسوار نگه داشته و به وسیله بند موجود در آن سبب اتصال دو طرف پوسته کلاه می‌شود. چانه‌بند نیز زیر چانه موتورسوار قرار می‌گیرد. اهمیت این بخش برای نگه داشتن کلاه ایمنی در زمان بروز حادثه بر روی سر است و باید به شیوه صحیح بسته شود. طلق جلوی کلاه قسمت دیگر آن است. طلق از مواد شفاف و با قابلیت دید بالا ساخته شده و استانداردی در نظر گرفته شده برای آن 85 درصد مواد پلاستیکی است. نقش آن جلوگیری از خراش و ضربه در حد قابل و قبول می‌باشد.

انواع تقسیم‌بندی کلاه کار از نظر اندازه، تیپ و کلاس کدام است؟

از نظر اندازه‌های معمول کلاه ایمنی در سه سایز مختلف بزرگ، متوسط و کوچک در بازار موجود است.

1. بزرگ با اندازه 580 تا 650 میلی‌متر (XL-XXL)

2. متوسط با اندازه 560 تا 580 میلی‌متر (M)

3. کوچک با اندازه 540 تا 560 میلی‌متر (S)

در تقسیم بندی دیگری نمونه‌های موجود در بازار در حال حاضر به دو تایپ و سه کلاس تقسیم می‌شوند. این تقسیم‌بندی‌ها طبق استانداردهای تعریف شده سازمان جهانی OSH دو تیپ کلاه کار را طبق تعاریف زیر معرفی می‌کند.

Type I که حفاظت از قسمت بالایی سر از طرف بالا را در دستور کار دارد و بیشتر در ایالات متحده از آن استفاده می‌کنند.

Type II که از سر و نواحی اطراف محافظت می‌کند و بیشتر در اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین علاوه بر دو تیپ ذکر شده، تقسیم‌بندی کلاس‌های سه گانه کلاه کار نیز بر حسب مشخصات زیر است.

کلاس C کلاه‌های ایمنی را شامل می‌شود که فقط ضد ضربه هستند. از سر در برابر ضربات سبک با اجسام ثابت محافظت می‌کند.

کلاس G کلاه‌های ایمنی عایق برق ضعیف جز این گروه هستند که حداکثر تا ۲۲۰۰ ولت عایق الکتریسته هستند. برای مثال میزان جریانی که در تماس ۱ دقیقه‌ای با ولتاژ ۲۲۰۰ ولت و فرکانس ۶۰ هرتزی به فردی که از این نوع کلاه استفاده می‌کند، ۳ میلی آمپر است.

کلاس E این دسته شامل کلاه‌های ایمنی عایق برق فشار قوی تا ۲۰ هزار ولت می‌باشد. اگر فردی از این نوع کلاه استفاده کند اما با جریان برق با شرایط موجود در نوع G تماس پیدا کند، از ۳ میلی آمپر نیز کمتر است.

مفهوم رنگ‌های مختلف کلاه کار چیست؟

کلاه کار به رنگ‌های مختلفی در بازار موجود است. این رنگ‌ها هر کدام برای یک گروه شغلی در نظر گرفته شده است، در ادامه به معرفی برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

  • سفید برای مهندسین، مدیران و سرپرستان
  • قرمز برای آتش نشانان و نیروهای امدادی
  • آبی برای تکنسین های برق و سایر نیروهای فنی
  • سبز برای مهندسین ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • زرد برای کارگران
  • رنگ نارنجی برای کارگران ساختمانی
  • رنگ قهوه ای برای کارگران جوشکاری
  • رنگ طوسی برای بازدیدکنندگان

قیمت کلاه کار چقدر است؟

بر حسب نوع کلاه، نوع شغل و شرایط محیط کاری که کلاه برای آن خریداری می‌شود، قیمت کلاه کار متفاوت است. برای خرید این نوع کلاه‌ها از قیمت‌های ارزان با شروع قیمت از حدود بیش از سی هزارتومان برای انواع ساده تا مقادیر بالای ۴۰۰ هزار تومان برای موارد تخصصی‌تر باید بودجه در نظر گرفت. دقت شود، محدوده قیمت‌های  ذکر شده برای انواع داخلی کلاه کار بیان شده است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون