دسته بندی ها

سقف کامپوزیت

فروشندگان و مجریان سقف کامپوزیت

سقف کامپوزیت چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

سقف در هر ساختمان قسمتی مهم است. سقف در امنیت ساختمان نقش پر رنگی را ایفا می کند. عدم استفاده از متریال مناسب برای ساختن سقف می تواند موجب بروز حوادث تلخ و خطرناکی شود. امروزه از متریال مناسب برای ساختن سقف های متنوع و گوناگون استفاده می شود که مقاومت خیلی بالاتری به نسبت سقف های قدیمی دارند. یک نمونه از سقف های پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی سقف کامپوزیت است که در ادامه به معرفی آن و انواع مختلفش می پردازیم. 

ادامه مطلب

سقف کامپوزیت چیست؟

این سقف از ترکیب کردن بتن و فولاد ساخته می شود. بتن را عضو فشاری و پروفیل های آهنی عضو کششی این سقف ها هستند. یکپارچگی سقف کامپوزیت مهم است. به همین دلیل برای رعایت این موضوع از ناودانی،‌ نبشی یا گل میخ استفاده می گردد. روی سقف کامپوزیت میلگردهای حرارتی قرار می گیرند. جالب است بدانید این نوع سقف ابتدا در پل سازی کاربرد داشت در حالی که الان در بسیاری از ساختمان های مرتفع فلزی از این محصول استفاده می شود.

سقف کامپوزیت فلزی

فلز و بتن دو مواد اصلی تشکیل دهنده سقف های کامپوزیت می باشند. به این دلیل است این سقف ها را به نام سقف مرکب هم می شناسند.

سقف کامپوزیت چه مزایایی دارد؟

این نوع سقف دارای وزن کمی است و سبک می باشد.

به شمع بندی نیاز ندارد و در نتیجه اجرای آن هم آسان است.

سقف و اسکلت یکپارچه است و به میزان کم تری بتن احتیاج است که موجب صرفه جویی در مصرف می شود.

مقاومت بالایی در قیاس با سقف تیرچه بلوک دارد.

از آن جایی که در سقف کامپوزیت بلوک سفالی وجود ندارد و فضایی توخالی بین تیر آهن ها داریم می توان برای لوله کشی آب و برق و تاسیسات از آن استفاده کرد.

سقف کامپوزیت چه معایبی دارد؟

هزینه ای که صرف ساخت این نوع سقف می شود به دلیل وجود سقف کاذب زیر آن به نسبت سقف های دیگر نظیر تیرچه بلوک و... بیش تر است و در نتیجه اگر محدودیت بودجه داشته باشیم توجیه اقتصادی ندارد.

این سقف ها لرزش دارند پس نمی توان برای ساختمان های مسکونی از آن ها استفاده کرد. البته اگر عملیات شمع بندی پیش از بتن ریزی انجام شود می تواند چاره ای باشد ولی از سوی دیگر نمی توان چند سقف با هم و همزمان اجرا کرد.

انواع سقف کامپوزیت

سقف های کامپوزیت را بر اساس نوع مصالحی که برای اجرای آن ها استفاده می شود به دو گروه تقسیم می کنند که عبارتند از:

سقف کامپوزیت ساده

این نوع سقف تیرهای فرعی و برش گیر ناودانی دارد و هم چنین شامل شبکه های میلگرد حرارتی و دال بتنی می باشد.

سقف کامپوزیت عرشه فولادی

این نوع هم مانند نمونه ساده شبکه های میلگرد حرارتی و دال بتنی و تیرهای فرعی دارد اما برش گیر مورد استفاده گل میخ ها هستند و هم چنین شامل ورق هایی از جنس فولاد که شکل گرفته اند می باشد. این نوع سقف کامپوزیت بیش ترین کاربرد را دارد و متداول تر است.

جزییات و اجرای سقف کامپوزیت

پس از آن که اسکلت ساختمان اجرا شد و جوشکاری ها هم انجام گرفت باید به شیوه تخته کوبی، قالب بندی سقف انجام شود. در مرحله بعدی پس از تخته کوبی، باید میلگردهای حرارتی را به شکل مش و در جهت های طولی و عرضی با فاصله هایی مشخص قرار داد. باید این میلگردها را به هم بند زد تا زمانی که بتن ریزی انجام می شود حرکت نکنند. حالا نوبت اسپیسرهای بتنی یا پلاستیکی است که که زیر شبکه های میلگرد جا شوند و بتن زیر میلگردها برود. پس از آرماتوربندی قالب محیطی را در لبه ها نصب می کنند تا بتن های روی سقف به پایین ریخته نشود.

سقف کاموزیت کرومیت

زمانی که سقف کامپوزیت کرومیت اجرا می گردد وزن سقف سبک است و بار کم تری به تیرچه ها وارد می شود. در نتیجه می توان دهانه های بلند را با خیالی آسوده تر اجرا نمود. تنش بتن پایین است و بتن دچار خزش نشده و سبب می شود که مقاومت سقف بالاتر برود. با اجرای این سقف تیرچه مصرفی کم تر است و سرعت اجرا هم مطلوب و در نهایت موجب کم شدن هزینه های ساختمان می شود.

سقف کامپوزیت فولادی

ورق های فولادی گالوانیزه برای ساختن این سقف های کامپوزیت استفاده می شوند. در زمان جا به جایی و انبار کردن این ورق ها باید دقت زیادی به خرج داد که تغییر شکل در آن ها اتفاق نیفتد.

قیمت سقف کامپوزیت

همان طور که ذکر شد در اجرای سقف کامپوزیت به کاذب کاری نیاز است و همین موجب شده است که دارای هزینه بیش تری به نسبت سقف های دیگر باشد. اما گاهی به دلیل مزایایی که دارد این افزایش هزینه توجیه پذیر است. هزینه متریال به کار رفته برای اجرای این سقف بر قیمت نهایی تاثیر بسزایی دارند.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون