دسته بندی ها

دیوار گچی (پنل گچی)

فروشندگان و مجریان دیوار گچی

  • تولید کننده انواع پانلهای دیواری ۳d - یونولیت سقفی-مش سبک و سنگین-شاتکریت
    آدرس: فردوسیه
  • فروش و نصب دیوار گچی پیش ساخته
    آدرس: چیتگر

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های دیوار گچی

معمولا پس از تمام کارهای اسکلت بندی ساختمان مانند اجرای سازه، ساخت دیوار، نصب در و پنجره نوبت به معماری داخلی ساختمان می رسد. معماری داخلی علاوه بر زیباسازی فضای داخلی خانه به افزایش بهداشت و تمیزی محیط کمک شایانی می کند. دیوار گچی یکی از قدیمی ترین گزینه های ساختمانی است که از آهک، خاک رس و گچ ساخته می شود. نوع گچ مورد استفاده بسته به سن خانه یا دوره طراحی معماری متفاوت است. 

ادامه مطلب

دیوار گچی از چه متریالی ساخته می شود؟

گچ یکی از قدیمی ترین مصالح سازمانی به منظور پوشاندن سطوح داخلی بزرگ همانند دیوار و سقف در معماری سنتی ایران بوده است. یکی از رایج ترین روش های پوشاندن دیوارهای داخلی و ایجاد یک سطح کاملا صاف و یکدست استفاده از ملات های گچی است. ویژگی های گچ سبب شده است که هنرمندان گچ کار آثار هنری زیبایی با استفاده از ابزارهای گچ بری خلق کنند که زینت بخش خانه های ایرانی می شود.

گچ یک ماده چسبنده ساختمانی است که از پخته شدن سنگ گچ در دمای 180 درجه سانتی گراد به دست می آید. گچ خالص کاملا سفید رنگ است و وجود هر گونه ناخالصی در آن سبب تغییر رنگ آن می شود. ملات گچ از پاشیدن گچ در آب به دست می آید. ملات گچ پس از ده دقیقه شروع به گیرش می کند و بعد از 25 دقیقه گیرایی آن پایان می یابد، به همین دلیل باید ملات گچ پیش از 25 دقیقه باید به مصرف برسد. برای ساخت ملات از گچ الک شده کاملا نرم استفاده می شود. به دلیل چسبندگی بالای این ماده و سرعت خودگیری زیاد آن برای اندود کردن انواع دیوار و سقف های بلوکی و آجری از گچ استفاده می شود. البته برای زیرسازی سقف و دیوارهای داخلی می توان از ملات گچ و خاک نیز استفاده کرد که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم میزان چسبندگی نسبتا بالایی دارد.

دیوار گچی پیش ساخته

دیوار گچی پیش ساخته که با نام های درای وال، پلاستر برد، وال برد، شیت راک، پانل گچی و صفحات روکش دار گچی شناخته شده است، از قرار گیری گچ و سایر مواد افزونی در بین تخته ورق های کاغذی به دست می آید که عموما برای دیوارهای داخلی و سقف ها از آن استفاده می شود. این روش مقرون به صرفه و ارزان قیمت در کشورهای در حال توسعه بسیار مورد توجه قرار گرفت.

در فرآیند تولید دیوار گچی آماده ابتدا گچ و سایر مواد افزودنی با آب مخلوط می شود و بر روی پانل کاغذی ریخته می شود، سپس با تعیین ضخامت خمیر گچ ورق بعدی کاغذی بر روی آن قرار می گیرد. در طول تولید مراحل خودگیری اولیه و ثانویه گچ روی می دهد. سپس دیوار گچی آماده در اندازه های تعیین شده برش داده می شود. با قرار دادن پانل ها در دستگاه خشک کن، آب اضافی آن تبخیر می شود. سپس ورق های گچی بسته بندی می شوند و در اختیار مشتریان قرار می گیرد.

عملکرد لرزه ای دیوار گچی پیش ساخته یکی از اصلی ترین مزیت های آن است. در کشور زلزله خیزی مانند ایران دیوار گچی می تواند به خوبی در نیروهای وارد شونده ناشی از زلزله به ساختمان را در امتداد عمود بر سطح هدایت کند، به این ترتیب مقاومت ساختمان در برابر ریزش بیشتر می شود. یکی دیگر از مزیت های دیوار گچی سرعت بالای اجرا آن است. پس از اتمام گچ کاری، بلافاصله بعد از خشک شدن می توان عملیات رنگ آمیزی دیوار را شروع کرد. به این ترتیب سرعت اجرای پروژه افزایش می یابد. این امر به خصوص به انبوه سازان و پیمانکاران در بازگشت سریع سرمایه کمک زیادی خواهد کرد.

گچ و افزودنی های دیگر آن به راحتی در دسترس تمام افراد قرار دارد، با اجرای دستورالعمل های مربوطه و استفاده از ابزارهای ساده می توان با سرعت بالا عملیات گچ کاری را اجرا کرد. دیوار گچی پیش ساخته نسبت به دیوارهای بنایی وزن کمتری دارند، به همین دلیل این سبک سازی باعث کاهش هزینه های تامین ایستایی سازه می شود. به منظور ایجاد آرامش و آسایش در خانه و بهره برداری مناسب از فضای خانه می توان از انواع عملکردهای صوتی، حرارتی و رفتارهای جداره در برابر حریق و هم چنین ویژگی های مکانیکی مانند حداکثر ارتفاع مجاز، میزان ظرفیت بارهای طره ای و رفتارهای لرزه ای را به طور دقیق اندازه گیری کرد، سپس می توان دیوار گچی سبک با رعایت مشخصات فنی مورد نیاز طراحان سازمانی تولید کرد. این نوع دیوار گچی سبک و آماده به راحتی و به کمک ابزارهای بسیار ساده قابل ترمیم و حتی تعویض هستند. یکی از اصلی ترین مزیت های دیوار گچی قابلیت شکل پذیری آن به صورت انواع قوس است، بنابراین هر کسی می تواند بنا به سلیقه شخصی خود از آن برای معماری داخلی و بیرونی خانه خود استفاده کند. حمل و نقل آسان و ارزان قیمت دیوار گچی سبک یکی دیگر از مزایای آن است، پانل های سبک و کم حجم هزینه های جا به جایی از کارگاه تا مقصد را کاهش داده اند.

انواع دیوار گچی

دیوار گچی ضد آب

از ترکیب شدن گچ با مواد مقاوم در برابر رطوبت ساخته می شود. دیوار گچی ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت را می توان در فضاهای مرطوب خانه مانند آشپزخانه و سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار داد.

دیوار گچی مقاوم در برابر حریق و آتش سوزی

در ساخت این نوع از پانل ها از گچ های حاوی الیاف شیشه استفاده می شود. این پانل های مقاوم در برابر آتش سوزی برای پوشش ستون و تیرهای فولادی ساختمان، راهروها و راه پله اضطراری بسیار مناسب است.

دیوار گچی مقاوم در برابر حریق و رطوبت

مواد به کار رفته در ساخت این نوع از پانل ها حاوی الیاف شیشه و مواد مقاوم در برابر رطوبت به صورت همزمان است که اغلب در چاه های تاسیساتی از این نوع استفاده می شود.

دیوار گچی عایق صدا

این دیوار دارای دو ردیف سازه است که با فاصله 4 میلی متری از هم قرار داده شده اند و از هر طرف دو ردیف پانل نصب می شود. فضای ما بین دو ردیف نیز با مواد معدنی عایق می شود. برای دیوارهای مشترک بین واحدهای مسکونی، فضاهای بیمارستانی و فضاهای آموزشی استفاده از این نوع دیوار گچی عایق صوتی بسیار کارآمد است.

از جمله عوامل موثر در تعیین قیمت دیوار گچی می توان به کیفیت گچ مصرفی، مواد افزودنی، حجم و متراژ دیوار مورد نظر، پیچیدگی بنا و موقعیت مکانی هر ساختمان، مهارت استادکار و هزینه های جانبی ابزار و وسایل کار را نام برد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون