دسته بندی ها

کفپوش آنتی استاتیک (کفپوش اپوکسی - کفپوش پلی اورتان)

فروشندگان و مجریان کفپوش آنتی استاتیک

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های کفپوش آنتی استاتیک

حتما شما هم این تجربه را داشته اید که بعد راه رفتن و بلافاصله هنگام تماس با اشیا جرقه ای را احساس کرده باشید این تجربه اغلب آزار دهنده است. برای ممانعت از این تجاربی امروزه کفپوش آنتی استاتیک به بازار عرضه است. در این میان محصولاتی مانند کفپوش آنتی استاتیک اتاق عمل و اتاق سرور پر مصرف‌تر هستند.

ادامه مطلب

کفپوش آنتی استاتیک چیست؟

این محصول در اصل نوعی پوشش کف است که این ویژگی را دارد تا از تولید و تخلیه الکتریسیته ساکن جلوگیری کند. تجمع الکتریسیته ساکن در حالت عادی خطرناک نیست اما اگر در محیط خطر انفجار یا دستگیره‌ها و وسایل حساس به الکتریسیته وجود داشته باشند، دردسر ساز می‌شود.

اماکن مناسب برای نصب کفپوش

البته در پاسخ به این سوال باید گفت که نصب آن‌ها در انواع ساختمان‌ها محدودیتی ندارد. اما بنا بر دلایل ذکر شده نصب کفپوش آنتی استاتیک در برخی فضاها از نظر ایمنی و عملکردی الزامی است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

  • اتاق عمل بیمارستان
  • کلینیک‌های لیزر
  • انبار مواد منفجره
  • انبار دارو و تجهیزات مربوط به ایمپلنت‌های دندانی
  • انبار مواد شیمیایی قابل اشتعال
  • مراکز کنترل ترافیک، محل نگهداری سرورهای اصلی یا دیتا سنترها
  • کارخانجات تولیدی ادوات الکتریکی و نیمه رساناها

نحوه عملکرد کفپوش آنتی استاتیک

همان طور که اشاره شد الکتریسیته ساکن بر اثر حرکت و اصکاک دو سطح با یکدیگر به وسیله عوامل انسانی یا غیر انسانی مثل حرکت ماشین در خیابان‌ها تولید می‌شود. تا جایی که ولتاژ الکتریسیته پایین باشد نامطلوب  نمی‌باشد، اما اگر برعکس روند تخلیه الکتریسیته ساکن به صورت عادی و به تدریج انجام نشود انباشته شده و در ولتاژ بالا موجب اشکال می‌شود.این عملکرد توسط کفپوش آنتی استاتیک مرتفع می‌شود. این محصول در دونوع کفپوش آنتی استاتیک کانداکتیو (Conductive) یا رسانا و انواع پراکنده ساز (Dissipative) در بازار موجود هستند. انواع این محصولات مقاومت الکتریکی متفاوتی دارند. مقاومت الکتریکی انواع رسانا 1 مگا اهم و مقاومت الکتریکی انواع پراکنده ساز محصول 100-1 مگا اهم است. هر چه مقدار مقاومت الکتریکی محصول بالاتر باشد، روند تخلیه بار الکتریکی با سرعت کمتری انجام می‌شود. البته لازم است بدانیم هیچکدام از محصولات بر دیگری ارجحیت ندارند و انتخاب صحیح هر یک در جای مناسب خود که توسط کارشناسان انجام می‌شود، مفید و کاربردی است.

تقسیم بندی انواع کفپوش آنتی استاتیک از لحاظ مواد تشکیل دهنده محصول

  • کف کاذب آنتی استاتیک
  • موکت آنتی استاتیک
  • کفپوش پلی وینیل کلراید آنتی استاتیک
  • کفپوش پلی یورتان و اپوکسی آنتی استاتیک

از نظر ساختار تشکیل دهنده هر کدام از این محصولات برای استفاده در فضای خاصی تولید و عرضه شده‌اند. به عنوان مثال در اتاق‌های کنترل از کف کاذب آنتی استاتیک و در اداراتی که از کامپیوتر و ابزارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند، کاربرد موکت آنتی استاتیک رواج دارد. کفپوش پلی وینیل کلراید آنتی استاتیک نیز بیشتر در اتاق MRI، اتاق عمل و دیگر فضای بیمارستانی و کفپوش پلی یورتان و اپوکسی آنتی استاتیک در انبارهای مواد منفجره و فضاهای صنعتی نصب می‌شوند.

موکت آنتی استاتیک در اصل بیشتر در فضاهای اداری کاربرد دارد. دلیل استفاده از این محصول در این فضاها، حجم بالای تردد در این فضاها بر خلاف تردد کم در منازل و لزوم تخلیه الکتریسیته ساکن با توجه به استفاده از کامپیوترها و وسایل الکتریکی در این فضاها است. در بافت این محصولات از الیاف ویژه برای تخلیه بار الکتریکی استفاده می‌شود.

کفپوش آنتی استاتیک پلی وینیل کلراید که برای حفاظت از وسایل الکتریکی پزشکی و سلامتی کارکنان در نظر گرفته می‌شود، در اصل نوعی از کفپوش پلی وینیل کلراید است که در ساختار خود کربن یا مس را به عنوان یک ماده رسانا دارد. خاصیت تخلیه بار التریکی نیز به دلیل حضور همین ماده رسانا است. این محصولات علاوه بر خاصیت ضد لغزنده به نحوی طراحی شده‌اند تا خاصیت ضد نویز و آکوستیک نیز داشته باشند.

کفپوش پلی یورتان و اپوکسی آنتی استاتیک که با نام الکترواستاتیک هم شناخته می‌شود، از دیگر محصولات آنتی استاتیک پر مصرف است. این محصول که به صورت بدون درز تولید می‌شود، با لایه اپوکسی که ضخامتی به اندازه 3-2 میلی‌متر دارد، پوشیده شده است. این محصولات برای پوشاندن کف در صنایع مختلفی مانند صنایع دارویی، الکترونیکی، شیمیایی و ... به کار می‌روند.

این کفپوش اغلب به شکل رولی عرضه می‌شود که قیمت انواع خانگی آن‎‌ از انواع صنعتی و بیمارستانی ارزان‌تر است.

تفاوت کفپوش آنتی استاتیک با کفپوش عایق برق

در کفپوش آنتی استاتیک مقاومت کم الکتریسیته در حد 20 ولت مطرح است و مقادیر مقاومت الکتریکی نیز حداکثر 1 مگا اهم می‌باشد، در حالی که در کفپوش عایق برق عملکرد مربوط به ممانعت از جریان پیدا کردن الکتریسیته در حجم و سطح مواد است. همچنین مقادیر مقاومت الکتریکی در مقادیر بسیار بالا مطرح است.

مزایای کفپوش آنتی استاتیک

  • توانایی تخلیه بارالکتریکی
  • عدم وجود درز در محصولات به منظور کاهش آلودگی
  • قابلیت به کارگیری در انواع صنایع نظامی، شیمیایی و دارویی
  • تنوع بالا در طرح و رنگ محصولات
  • دوام و طول عمر بالای محصولات
  • سرعت نصب و اجرای سریع
  • خاصیت ضد ضربه بودن در برابر ضربات وارده
  • دارای خواص ضد ساییدگی و لغزندگی

قیمت انواع مدل های کفپوش آنتی استاتیک بر حسب نوع کاربری آن‌ها، ماده تشکیل دهنده ساختاری هریک، طرح و رنگ انتخاب شده توسط مشتری و مساحت سایت مورد نظر و مقادیر لازم برای هر سطح متغیر است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره کفپوش آنتی استاتیک