دسته بندی ها

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه دکوراسیون داخلی

سقف شیبدار شینگل چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن ها چه می باشد؟

logo
Sakhtemoon
سقف شیبدار شینگل چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن ها چه می باشد؟

آیا با انواع سقف‌های شیب دار آشنایی دارید؟ در این مقاله قصد داریم درباره سقف‌های شیب دار شینگل صحبت کنیم. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از این نوع سقف و مقایسه آن با سقف های شیبدار روف تایل پرداخته شده است. سایت ساختمون سعی بر این دارد که توسط مطالب آموزشی مختلف به شما در زمینه انتخاب مناسب و بهینه مصالح ساختمانی یاری رساند، پس با ما همراه باشید.


به سقف‌هایی که دارای شیب حداقل 15 درجه باشند، سقف شیبدار اطلاق می‌شود. با وجود اینکه زیبایی سقف‌ شیبدار با افزایش درجه شیب آن افزایش می‌یابد ولی این شیب  حداکثر می‌تواند در حدود 70 درجه باشد. پوشش سقف‌های شیب‌دار دارای انواع مختلفی از جمله سقف شیب دار روف تایل (بتنی یا سفالی)، شینگل، دکرا و فورتیزا است. در مقاله قبلی سایت در مطلبی تحت عنوان "بررسی انواع پوشش سقف شیبدار تایل و ملاحظات نصب آن" به معرفی انواع روف تایل پرداخته شد، در ادامه مطالبی درباره سقف‌های شیب دار شینگل و مقایسه آن با روف تایل ارائه شده است.

سقف شیبدار شینگل چیست؟

پوشش سقف شیبدار شینگل از مجموع مصالح مستطیلی شکل و عموما تختی تشکیل شده است که بر روی هم، از پایین سقف شیبدار به سمت بالا چیده می شوند. سقف شینگل دارای جنس‌های متنوعی از جمله، ورقه سنگ، چوب، فلز، پلاستیک، سیمان الیافی و مصالح کامپوزیتی مانند شینگل آسفالتی است.
با وجود سلطه طولانی مدت سقف‌های شیبدار تایل (سفالی و بتنی) بر بازار ساخت و ساز سقف شیبدار، در سال‌های اخیر این نوع سقف شیبدار نیز پا به عرصه رقابت گذاشته است. پس بهتر است با ویژگی‌های سقف شیبدار با پوشش شینگل بیشتر آشنا شوید. پوشش شینگل عموما بر روی سقف‌های شیبدار با شیب بالای 30 درصد به کاربرده می‌شود. با توجه به کاربرد شینگل آسفالتی در میان سایر جنس‌های ورقه سنگ، چوب، فلز، پلاستیک، سیمان الیافی از این پس درباره پوشش شینگل آسفالتی صحبت می‌کنیم.

2685

تاریخچه ساخت و کاربرد شینگل آسفالتی

سقف شیب‌دار با پوشش شینگل آسفالتی، نخستین بار در سال 1901 در کشور آمریکا توسط معماران و متخصصان آمریکایی طراحی و اجرا شد. با این حال گسترش استفاده از این محصول در سال‌های 1911 الی 1939 صورت گرفت. در ابتدای ساخت شینگل، اساس مواد تشکیل دهنده آن ارگانیک بودند. در ساخت شینگل عموما از کتان، به عنوان ماده افزودنی جهت اشباع آسفالت و افزودن خاصیت ضد آب بودن استفاده می‌شد. در سال 1920 با گران شدن قیمت کتان، از سایر مواد ارگانیک جایگزین، مانند چوب و کاغذ مانیل به عنوان ماده افزودنی به آسفالت استفاده شد. در سال 1950 اداره ملی استاندارد امریکا بیست و دو نمونه آسفالت کامپوزیت را مورد آزمایش قرار داده و دریافتند، مواد افزودنی به این ترکیب تاثیر معناداری بر عملکرد آسفالت ندارند. در سال 1960 فایبر گلاس به عنوان ماده افزودنی به آسفالت مورد آزمایش قرار گرفت، که در برابر باد و یخبندان مقاومت قابل قبولی نداشت.

شینگل آسفالتی و انواع رایج آن

دو رویکرد اصلی برای تولید آسفالت شینگل وجود دارد، استفاده از مواد طبیعی یا ارگانیک و استفاده از فایبرگلاس.
در هر دو نوع شینگل از نوعی قیر مرغوب که در ترکیب آن از فایبرگلاس یا مواد ارگانیک از قبیل چوب یا الیاف طبیعی به منظور ایجاد استحکام بیشتر استفاده شده و روی آن با سنگ ریزه های (slate) با رنگ طبیعی پوشیده شده است. با توجه به اینکه این نوع پوشش سقف بیشتر در آب و هوای مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد، در برخی موارد به شینگل آسفالتی مس یا سایر مواد افزودنی را به منظور جلوگیری از رشد خزه و جلبک اضافه می‌کنند. به علاوه به منظور مقاوم سازی این نوع سقف در برابر وزش بادهای شدید از رزین‌ها، سنگ آهک یا بیتومن استفاده می‌شود.

2683

مقایسه شینگل و روف تایل

اگر به تازگی تصمیم به تعویض یا اجرای سقف شیبدار خانه خود گرفته اید، باید بهترین نوع سقف با در نظر گرفتن ملاحظات آب و هوایی، دوام، رنگ و طراحی و مهمتر از همه ملاحظات اقتصادی را انتخاب کنید. برای همین منظور در ادامه به مقایسه دو نوع رایج از پوشش سقف شیبدار، یعنی روف تایل (بتنی یا سفالی) و شینگل آسفالتی می پردازیم.

  • عملکرد روف تایل و شینگل آسفالتی در شرایط آب و هوایی مشابه

در دماهای بسیار پایین و یخبندان‌ها، پوشش شینگل آسفالتی، آسیب پذیر بوده و احتمال ترک‌خوردگی و شکستن آن وجود دارد. به علاوه در صورت وزش بادهای شدید یا وقوع طوفان ممکن است این نوع پوشش از سقف کنده شود. تحت همین شرایط یک روف تایل بتنی درجه یک بیشترین مقاومت در برابر یخبندان را داشته و آسیبی به این نوع سقف وارد نمی‌شود. به علاوه در برابر وزش بادهای شدید با سرعت بالای 180 مایل بر ساعت نیز مقاوم است.

  • مقایسه دوام روف تایل و شینگل آسفالتی

بتن دارای خاصیت طول عمر، مقاومت در برابر تمام شرایط آب و هوایی، مقاومت نسبی در برابر ضربه و دارای ضریب انتقال حرارتی کمتری نسبت به آسفالت است. در مقابل شینگل آسفالتی دارای مقاومت کمی در برابر ضربه است، به علاوه در برابر تغییرات جوی نیز آسیب پذیر و شکننده است.

  • رنگ و طرح

با توجه به امکان به کار بردن انواع افزودنی رنگی و انواع سنگ ریزه رنگی، شینگل آسفالتی دارای تنوع رنگی و زیبایی بیشتری از روف تایل‌های بتنی و سفالی است. همچنین قابلیت شکل پذیری شینگل آسفالتی باعث می‌شود انعطاف پذیری خوبی در برابر طراحی‌های مختلف داشته باشد.

با خدمات "ساختمون" آشنا شوید:

برای آشنایی با انواع سقف‌های شیبدار موجود در بازار و فعالان در این زمینه می توانید به وبسایت ساختمون، منوی "سایر" مراجعه کرده و سپس گزینه "سقف شیبدار" و زیرمنوی "شینگل" را انتخاب کنید.

وبسایت ساختمون یکی از معتبرترین مراجع نیازمندی های صنعت ساختمان است که در آن انواع محصولات مرتبط با صنعت ساختمان از جمله انواع کفپوش‌ها مانند کفپوش بتنی یا کف پوش اپوکسی ، انواع درب داخلی و خارجی مانند درب اتوماتیک، انواع بتن و فراورده های بتنی، انواع مصالح ساختمانی، انواع پله مانند پله گرد یا پله پیش ساخته و انواع سقف متحرک، سقف کاذب و سقف عرشه فولادی و هزاران محصول دیگر مرتبط با صنعت ساختمان و فعالان دراین حوزه ها، ارائه شده است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون
ارسال دیدگاه یا سوال در مورد این مطلب
 
 
 
 
امتیاز از ۰ رای