دسته بندی ها

رنگ ترافیکی

فروشندگان و مجریان رنگ ترافیکی

  • رنگ آمیزی صنعتی، رنگ آمیزی اپوکسی، رنگ آمیزی پلی اورتان، کفپوش پلی اورتان، کفپوش اپوکسی
    آدرس: وکیل آباد

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های رنگ ترافیکی

حرکت وسایل نقلیه بر روی جاده ها و خیابان ها بدون هیچ گونه محدودیت و قوانین مشخصی، فاجعه های زیادی را به بار خواهد آورد. از این رو یکی از راهکارهایی که جهت اعمال محدودیت برای وسایل نقلیه مورد استفاده قرار گرفت، استفاده از رنگ ترافیکی بود. با استفاده از رنگ ترافیکی و خط کشی خیابان ها و جاده ها، وسایل نقلیه هر کدام در محدوده خاص خود حرکت کردند و سایر قوانین راهنمایی و رانندگی نیز به کمک این خطوط اجرا شد. بنابراین این خطوط تاثیر بسزایی بر روی کاهش تصادفات خواهند داشت. رنگ ترافیکی زمانی که بر روی جاده ها زده می شود باید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشد تا رنگ یا درخشش آن تغییر نکند. همچنین رنگ‌های ترافیکی تفاوتهای دیگری هم با رنگ های معمولی دارند که در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد. 

ادامه مطلب

ویژگی های رنگ ترافیکی

  1. سریع خشک شدن: یکی از ویژگی های اصلی رنگ های ترافیکی این است که باید سریع در عرض تقریبا 5 دقیقه خشک شود. این رنگ ها معمولا در فصل زمستان نیز سریعا خشک خواهند شد و به همین دلیل می توان گفت که فارغ از شرایط آب و هوایی خیلی زود خشک می شوند.
  2. خاصیت چسبندگی بالا: رنگ ترافیکی زمانی که بر روی آسفالت جاده ها زده می شود، کاملا به آن می چسبد و جداکردن آن از سطح جاده کار سختی است. همچنین با عبور ماشین ها بر روی آن نیز هیچ مشکلی ایجاد نمی شود. حتی در گرما یا سرمای شدید نیز این رنگ ثابت خواهد بود. بنابراین مقاومت و خاصیت چسبندگی بسیار خوبی دارند.
  3. درخشندگی: خطوط سطح جاده ها باید برای وسایل نقلیه در روز و شب نمایان باشند. به همین دلیل درخشندگی رنگ ترافیکی یکی از ویژگی های مهم این رنگهاست که از ایجاد تصادفات در روز و شب جلوگیری خواهد کرد. معمولا خطوط جاده ای در طول روز به خوبی نمایان هستند اما دید در شب به توزیع دانه های بازتاب رنگ بستگی دارد. بنابراین باید رنگ ترافیکی به گونه ای باشد که در شب نیز درخشندگی خوبی ارائه دهد تا تمامی وسایل نقلیه بتوانند با استفاده از آن ها به خوبی رانندگی کنند.
  4. مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی: رنگ های ترافیکی از آن جایی که در شرایط آب و هوایی مختلفی از جمله آب و هوای بارانی یا گرم مورد استفاده قرار میگیرند، باید سازگاری زیادی با شرایط داشته باشند. این سازگاری به گونه ای است که خطوط باید در برابر هر نوع شرایطی مقاومت داشته باشند تا توسط مردم نادیده گرفته نشوند.

انواع رنگ های ترافیکی

رنگ های ترافیکی در درجه اول به دو بخش تقسیم می شوند:

  • رنگ های ترافیکی سرد: برای این نوع رنگ ترافیکی، نیازی به دماهای بالا نیست. در واقع عملیات ترکیب اجزای رنگ و اجرای آن روی سطوح به صورت سرد انجام می گیرد.
  • رنگ های ترافیکی گرم: دمای رنگ های ترافیکی گرم را باید قبل از ترکیب و اجرا تا میزان مشخصی افزایش داد. به همین دلیل به آن ها رنگ ترافیکی گرم گفته می شود.

رنگ ترموپلاستیک گرم

رنگ های ترافیکی گرم (دو جزئی) معمولا بر پایه آلکیدهای پودری و رزین های هیدروکربنی هستند. ترکیبات این نوع رنگ ها در اثر حرارت نرم می شوند و به خوبی با هم ترکیب خواهند شد. بعد از این که رنگ گرم شد و برای اجرا روی سطوح بتنی یا آسفالت مورد استفاده قرار گرفت، به سرعت خشک می شود و دوام بسیار بالایی نیز دارد. هزینه خط کشی رنگ ترافیکی گرم نسبت به نوع سرد بیشتر است. اما از آن جایی که ماندگاری آن بیشتر خواهد بود، مقرون به صرفه است.

از رنگ های ترموپلاستیک گرم بیشتر برای اجرای خطوط ترافیکی آزادراه‌ها و مسیرهای پر رفت و آمد استفاده می شود.

انواع رنگ ترافیکی سرد

  • رنگ ترافیکی بر پایه رزین های اکریلیک ترموپلاست: یکی از انواع رنگ ترافیکی سرد، رنگ اکریلیک ترموپلاست است که تقریبا ترکیباتی مشابه با رنگ های ساختمانی دارد. این رنگ ها معمولا بسیار سریع خشک می‌ شوند و قدرت چسبندگی بالایی نیز دارند. به همین دلیل انتخاب مناسبی برای خطر کشی های داخل شهری هستند.
  • رنگ ترافیکی بر پایه رزین های کلروکائوچو: این نوع رنگ های ترافیکی بر پایه رزین های آلکیدی هستند که با رزین کلروکائوچو اصلاح شده اند و امروزه بسیار پر مصرف هستند. این نوع رنگ ترافیکی سرد بعد از این که فرآیند خشک شدن آن به اتمام رسید، سخت و شکننده می شوند و مقاوت زیادی در برابر سایش ندارند. همچنین فرآیند خشک شدن آن ها نیز نسبت به سایر رنگ ها طولانی است. به همین دلیل در نواحی که ترافیک بالا دارد، از این رنگ برای خط کشی جاده استفاده نمی شود. بنابراین بیشتر این نوع رنگ ها برای خط کشی محوری جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند.
  • رنگ های ترافیک چند جزئی: این رنگ ها بر پایه رزین های آکرلیک ترموست هستند که برای خط کشی خطوط عابر پیاده و علائم هشدار برای دست انداز ها مورد استفاده قرار می گیرند.

نحوه آماده سازی سطح قبل از اجرای رنگ ترافیکی

قبل از خط کشی سطح آسفالت و بتن باید سطح آنها را برای اجرای رنگ آماده کرد تا قدرت چسبندگی رنگ بیشتر شود و دوام بیشتری نیز داشته باشد.

یکی از اولین اقدامات، خشک بودن سطح کار است. به همین دلیل باید سطح بتن یا آسفالت عاری از هر گونه رطوبت باشند تا رنگ بتواند به صورت مستقیم به آسفالت بچسبد. دومین نکته ای که باید به آن توجه شود، تمیز بودن سطح است. هر گونه گرد و غباری باید از سطح پاک شود.

پر کردن چاله‌ها، زدودن مواد شیمیایی نظیر قیر و بنزین و استفاده از پرایمر نیز دیگر نکاتی است که قبل از اجرای رنگ ترافیکی باید به آن توجه داشته باشید. سپس انواع رنگ های ترافیکی را با استفاده از حلال رنگ ترافیک آماده کنید تا عملیات خط کشی و اقداماتی از این قبیل را انجام دهید.

قیمت رنگ ترافیکی

برای خرید رنگ ترافیکی با توجه به این که انواع مختلفی رنگ در بازار موجود است، با قیمت های مختلفی مواجه خواهید شد. قیمت هر یک از رنگ ها با توجه به ترکیبات، میزان مقاومت، قدرت چسبندگی و مدت زمان خشک شدن متفاوت است. برای مثال قیمت رنگ ترافیکی دو جزئی با رنگ ترافیکی سه جزئی متفاوت خواهد بود.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره رنگ ترافیکی