دسته بندی ها

لباس کار (تجهیزات ایمنی کار)

فروشندگان و مجریان لباس کار

  • تامين، مشاوره و فروش انواع تجهيزات و ملزومات ايمني، آتش نشاني و حفاظتي
    آدرس: خیابان درختی
  • فروشگاه لوازم تجهيزات ايمني و آتش نشاني
    آدرس: حسن آباد
  • تولید البسه کار تخصصی تامین تجهیزات حفاظت فردی
    آدرس: چهارراه پارک وی

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های لباس کار

تهیه تجهیزات ایمنی یکی از مهمترین اقداماتی است که باید طبق استانداردهای محل کار انتخاب شود. مهم نیست کار چقدر سختی دارد، اگر حفاظت شخصی لازم باشد باید برای محافظت از کارکنان لباس کار پوشیده شود. تجهیزات حفاظتی کارکنان را از آسیب‌ها و حوادث ناشی از کار دور می کند. از این رو خطرات را تا حد قابل قبولی کاهش می‌دهند.

ادامه مطلب

بنابراین کارکنان باید بدانند که چگونه از تجهیزات به درستی استفاده کنند، چرا و چه موقع به آن‌ها احتیاج دارند و چگونه باید آن‌ها را بپوشند.

حتی در صورتی که کارفرمایان سطح بالایی از ایمنی را برای کارکنان خود فراهم کنند باز هم ممکن است خطراتی همچنان باقی بمانند. مانند تماس نزدیک با مواد شیمیایی و در معرض دمای شدید قرار گرفتن، چنین موقعیت‌هایی ممکن است موجب بیماری‌های پوستی نظیر سوزش، سوختگی و با حتی سرطان پوست شود.

علاوه بر این لباس‌های معمولی یا کفش‌های نا مناسب ممکن است منجر به آسیب‌هایی جسمی‌شود. از این رو لباس کار یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ جان انسان‌هاست. لباس‌های کار و لباس‌های محافظ در اندازه، شکل و وزن‌های مختلفی وجود دارند و باید بسته به نوع کار انتخاب شوند.

از آنجایی که لباس کار برای انجام کار پوشیده می‌شود باید مقاوم و در عین حال راحت باشد. برخی از لباس‌ها در برابر پارگی نیز باید مقاوم باشند تا در محیط کار از بدن کارکنان محافظت کند. تهیه لباس مخصوص هر کار بر عهده کارفرماست و برخی از آن‌ها ترجیح می‌دهند تا آرم خودشان را بر روی لباس قرار می‌دهند.

آزمایشات مختلفی بر روی لباس کار انجام می گیرد تا بتوانند آن‌ها را از نظر سختی، جنس، مقاومت برای شستشو، تعریق و راحتی بررسی کنند. در نهایت بعد از انجام این آزمایشات اطمینان حاصل می‌شود که می‌توان لباس کار را برای انجام کار مشخصی پوشید.

از چه پارچه‌هایی برای تولید لباس کار استفاده می‌شود؟

برای تولید لباس‌های محافظ از پارچه‌های مختلفی استفاده می‌شود. بیشتر پارچه‌های استفاده شده در تولید این لباس‌ها ترکیبی از چند ماده یا الیاف است تا راحتی و دوام بیشتری را فراهم بیاورند. برخی از پارچه‌های استفاده شده عبارتند از:

الیاف پلی آمید: این الیافت دوام و استحکام بسیار خوبی دارد و از آن در صنعت خودرو سازی و ساخت لوازم ورزشی نیز استفاده می‌شود. از آنجایی که برای لباس کار به دوام نیاز داریم از این الیاف استفاده می‌شود. الیاف پلی آمید رطوبت بیشتری را در خود نگه می دارد و نسبت به سایر پارچه‌ها دیر تر خشک خواهد شد. از این رو برای دستیابی به کارایی و ماندگاری بیشتر از الیاف پلی آمید یا همان نایلون در ترکیب با سایر پارچه‌ها استفاده می‌شود.

الیاف پلی استر: یکی از دلایل محبوبیت الیاف پلی استر جذب عدم جذب رطوبت و وزن کم آن است. از این الیاف در صنعت فرش نیز استفاده می‌شود از این رو دوام خوبی دارد و در برابر شستشو نیز مقاوم است. این الیاف خیلی نرم و راحت نیستند و برای تولید یک لباس با دوام باید از پنبه در کنار پلی استر استفاده کرد. لباس کارهایی که از ترکیب پنبه و الیاف پلی استر ساخته می‌شوند در برابر حرارت و نور خورشید مقاومت خوبی دارند.

الیاف طبیعی: الیاف های طبیعی، به دسته ای از الیاف‌ها گفته می‌شود که در تولید آن‌ها از مواد شیمیایی استفاده نشده باشد. پنبه، کتان و کنف جزو الیاف‌های طبیعی هستند که از آن‌ها در تولید لباس کار استفاده می‌شود. الیاف‌های طبیعی بسیار راحت و گرم هستند اما دوام و استحکام زیادی ندارند از این رو آن‌ها را باید با الیاف مصنوعی ترکیب و استفاده کرد.

الیاف با کارایی بالا: امروزه پیشرفت تکنولوژی امکان تولید الیاف‌هایی با کارایی بالا و ویژگی‌های خاص را فراهم کرده است. الیاف‌های سرامیکی، استنلس استیل (استیل ضد زنگ)؛ آلومینومی و کربن جزو الیاف‌هایی هستند که از آن‌ها در تولید لباس کار استفاده می‌شوند. این الیاف‌ها امکان تولید لباس‌هایی مقاوم در برابر سوراخ و برش را فراهم ساخته اند. از این رو برای تولید لباس‌هایی با استحکام و کارایی بسیار بالا از ترکیب این الیاف‌ها استفاده می‌شود.

وزن پارچه‌های استفاده شده در تولید لباس کار

هر یک از الیاف به کار رفته در تولید لباس‌ها وزن مختلفی دارند. وزن‌های مختلف، سطوح مختلفی از مقاومت فراهم می آورند. از این رو برای طراحی لباسی مناسب باید وزن را به عنوان یک فاکتور مهم در نظر گرفت برای مثال یک لباس سبک خنک تر از یک لباس سنگین است. وزن پارچه به صورت گرم در متر مربع اندازه گیری می‌شود.

  • پارچه‌های سبک 155 گرم در متر مربع وزن دارند و از آن‌ها برای تولید لباس‌های محافظ چند لایه یا لباس‌های سبک استفاده می‌شود.
  • پارچه‌هایی با وزن متوسط 190 گرم در متر مربع وزن دارند و از آن‌ها بیشتر برای تولید شلوارهای محافظ استفاده می‌شود.
  • پارچه‌های سنگین 310 گرم در متر مربع وزن دارند و از آن‌ها برای تولید لباس کارهای مقاوم و با دوام استفاده می‌شود.

ویژگی‌های لباس کار با کیفیت

رنگ ثابت: ماندگاری رنگ یکی از فاکتورهای یک لباس خوب است. لباس کار به صورت روزانه استفاده می‌شود از این رو مرتب باید شسته شود به همین دلیل باید رنگ ثابتی داشته باشد.

استحکام: استحکام و مقاومت پارچه فاکتور بسیار مهمی است. برای انجام کارهای تخصصی پارچه لباس کار باید استحکام بالایی داشته باشد تا از جان کارکنان محافظت کند. پارچه‌هایی که استحکام بیشتری داشته باشند، ماندگاری طولانی تر و محافظت بیشتری دارند.

آب رفتگی: لباس کار باید در فواصل زمانی کوتاهی شسته شوند از این رو باید کیفیت پارچه به گونه ای باشد که پس از شستن تغییر اندازه ندهد.

راحتی: راحتی یکی دیگر از ویژگی‌های یک لباس کار خوب است. نوع پارچه و نحوه دوخت آن در راحتی لباس تاثیر زیادی دارند.

آشنایی با انواع مدل های لباس کار و ویژگی های آن ها

لباس کار، یکی از مهمترین انواع تجهیزات ایمنی است که از تمام بدن در برابر خطرات احتمالی حین کار محافظت می‌کند. لباس کار به شکلی طراحی شده است که علاوه بر محافظت افراد در برابر حوادث، باعث می‌شود افراد بتوانند ابزارآلات و تجهیزات مورد نیاز خود را همیشه به همراه داشته باشند. معمولا لباس کار پوششی است که جهت یکسان نمودن پرسنل در محیط کار و تمایز قسمت های مختلف توسط رنگ و مدل آن و نیز به عنوان پوشش سراسری، تنه، دست‌ها و پاها را در مقابل شرایط محیطی حفاظت می‌کند. معمولا ساده ترین نوع لباس کار در دو فرم ظاهری بلوز و شلوار به صورت دو تکه یا کاپشن و شلوار از جنس الیاف طبیعی و یا درصدی الیاف طبیعی و مصنوعی و در مواردی تماما از الیاف شیمیایی و صنعتی تولید می‌شود.

انواع لباس کار موجود در بازار چیست؟

انواع لباس کار بر اساس نوع حرفه ای که در آن فعالیت دارید با هم تفاوت دارد و برای هر کدام استانداردهای خاصی باید رعایت شود. برای اطلاع بیشتر از انواع لباس کار ایمنی حرفه های مختلف و همچنین ویژگی‌های آن‌ها ما را همراهی کنید.

لباس کار کارگری

بسته به نوع کاری که کارگران انجام می‌دهند، متفاوت طراحی می‌شود. برای مثال کارگران و استاد کاران لوله کش می‌توانند از لباس دو بنده استفاده کنند. پارچه به کار رفته در این لباس می‌تواند ضد آب باشد چرا که این افراد ممکن است در هنگام کار با لوله آب خیس شوند. این نوع لباس باید راحت باشد و در تولید آن از پلی استر پنبه استفاده شود. اگر این لباس سنگین باشد باید از نوع فیلامنت، که ضخامت و دوام بیشتری دارد استفاده کرد. لباس دو بنده بهترین انتخاب برای کارگران است اما می‌توانند از لباس یکسره نیز استفاده کنند.

لباس کار مهندسی

مهندسین اکثر در حین کار نظارت را بر عهده دارند و کمتر آچار به دست می‌شوند. از این رو آن‌ها لباس دو تکه به تن می‌کنند. این لباس مهندسی شامل بلوز و شلوار و یا کاپشن و شلوار می‌باشد. این لباس معمولا از جنس پلی استر پنبه ای است یعنی نرم و لطیف است. اما مهندسانی که مسئولیت سنگین تری بر عهده دارند بهتر است از جنس فیلامنت و یا لی در لباس خود استفاده کنند تا بدن خود را از آسیب های احتمالی محافظت کنند.

لباس کار جوشکاری

نور ساطع شده و قطره های مذاب آهن و آرگون هنگام جوشکاری برای چشم و پوست و بدن خطرناک است. جوشکار علاوه بر استفاده از کلاه ایمنی، حتما باید از لباس مخصوصی استفاده کند. فرم لباس کار جوشکاری باید از انواع لباس یکسره باشد. نوعی لباس که مخصوص کار با جوش آرگون است به رنگ قرمز و از جنس کتان دوخته می‌شود و مقاومت بسیار بالایی دارد.

لباس کار خلبانی

یکی از ساده ترین لباس ها می‌باشد. این لباس یکسره است و از فلامنت کج دار دوخته می‌شود. خلبان حین پرواز باید راحت باشد پس می‌توان گفت لباس یکسره بهترین انتخاب برای خلبانان است.

لباس کار مکانیکی

میزان غلظت روغنی که فرد مکانیک روزانه با آن سر و کار دارد به حدی است که اگر فرد لباس کار مخصوص نپوشد حتما پوستش دچار مشکل خواهد شد. از اینرو مکانیک ها نیز بسته به نوع فعالیت خود می‌توانند از لباس یکسره، دو بنده و لباس کار دو تکه استفاده کنند. به عنوان مثال لباس پرسنل شرکت های خودرو سازی از جمله لباس های مکانیکی است که از بهترین مواد اولیه ساخته شده است.

لباس کار صنعتی

بسته به صنایع مختلف، لباس افراد نیز متفاوت است. این لباس اصولا از جنس کتان و فیلامنت است. معمولا یکسره و ضد آب است زیرا در این محیط ها بهداشت حرف اول را می‌زند. این لباس ها می‌توانند به شکل دوبنده و یا دو تکه باشند.

لباس کار تبلیغاتی

یکی از روش‌های تبلیغات چاپ نام و نشان برند روی لباس کار افراد است. این کار در تمامی برندهای مطرح انجام می‌شود تا در حین مراجعه برای نصب و تعمیر، دیگران نام برند را ببینند و به نوعی تبلیغات موثر برای برند انجام شود.

ویژگی لباس کار با کیفیت و مناسب چیست؟

لباس کار، باید همه بدن حتی دست‌ها و پاها را بپوشاند و معمولا مدلش به صورت بلوز شلوار، یا کاپشن شلوار و یا به شکل کامل سر تاسری یا دو تکه می‌باشد. لباس مخصوص کار باید اندازه و متناسب با بدن استفاده کننده باشد. افرادی که با ماشین کار می‌کنند باید از لباس کاری استفاده کنند که کاملا پوشیده باشد و از آویز کردن ابزار و داشتن ساعت جلوگیری کنند. لباس کارکنانی که با مواد اسیدی و رادیواکتیو کار می‌کنند باید بصورت یکپارچه و بدون منفذ همراه با کلاه مخصوص، کفش و ... باشد. لباس نسوز مخصوص حفاظت در مقابل حریق بایستی شامل کلاه، دستکش و کفش بصورت یک تکه و سر هم باشد. کارکنانی که لباسشان آغشته به مواد نفتی یا شیمیایی خطرناک می‌شود باید فورا لباس خود را شسته و یا تعویض نموده زیرا ممکن است با یک فندک منجربه بروز حادثه شود. پس پاکیزگی لباس حین کار بسیار مهم است. پس یکی از ویژگی های مهم، جنس لباس حین کار است زیرا لباس مناسب باید در برابر گرما، سرما و ضربه مقاوم باشد.

خرید اینترنتی لباس کار چطور باید باشد؟

در خرید لباس مخصوص به کار باید دقت کرد که پوشیدن و تعویض آن باید با سرعت و راحت انجام شود. لباس کاری که به سختی به تن می‌رود باعث کلافگی شما خواهد شد. تمام هدف از تولید لباس مخصوص کار حفظ سلامت و بالا بردن ایمنی شما است. رنج قیمتی لباس مخصوص کار معمولا از نوع ساده آن که پوشش پرسنل یک شرکت است تا بالاترین قیمت آن که لباس مخصوص آتش نشانی است بسیار متفاوت است. به علت دقت بالای این محصول در هنگام خرید اینترنتی باید بسیار دقت کرد که از جای مطمئن و فروشندگان معتبر خریداری شود.

مرکز فروش لباس‌کار در تهران کجاست؟

هر کدام از لباس های مخصوص به کار بسته به کیفیت پارچه، نوع دوخت و نیز طرح در بازار قیمت گذاری می‌شوند. مرکز عمده فروش انواع لباس های مخصوص به کار در طرح و مدل های مختلف را می توانید در حسن آباد تهران پیدا کنید.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون