دسته بندی ها

دیوارپوش چوبی | پوشش دیواری ترمووود

فروشندگان و مجریان دیوارپوش چوبی و دیوارکوب

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل دیوارپوش چوبی

دیوارپوش چوبی همواره یکی از محبوب ترین گزینه ها در دکوراسیون داخلی اند. این محصول به عنوان پوششی برای دیوارها به کار می رود و نمای زیبا و منحصر به فردی ایجاد می کند. دیوارپوش ها از لحاظ جنس و نوع مواد تشکیل دهنده دامنه گسترده ای را در بر می گیرند و می توانند از جنس آجر، گچ، سیمان، سنگ های طبیعی یا مصنوعی، کاغذ، الیاف پارچه، شیشه، چرم، چوب ، کامپوزیت های چوبی روکش دار و یا هر متریال دیگری  باشند.

ادامه مطلب

دیوار پوش چوبی

یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین دیوارپوش ها در دکوراسیون داخلی به حساب می آید. بافت طبیعی، طرح های زیبا و طیف رنگی متنوع این محصول، دیوارپوش چوبی را به گزینه ای مناسب برای اکثر فضاها با دکوراسیون های داخلی مختلف و متفاوت تبدیل می کند.
دیوارپوش چوبی می تواند از چوب طبیعی باشد  که در این صورت هزینه آن بالاتر از نمونه های دیگر است، و یا از جنس کامپوزیت های روکش دار مانند ورقه های ام دی اف با روکش های طرح چوب و یا طرح های دیگر باشد. دیوارپوش های طرح چوب از لحاظ هزینه نسبت به دیوارپوش چوب طبیعی قیمت کمتری دارند و به علت ماهیت بازیافتی شان، آسیب کمتری به طبیعت وارد می کنند. روکش این نوع دیوارپوش ها می تواند از چوب طبیعی و یا روکش های مصنوعی باشد. چوب و کامپوزیت های چوبی به کار رفته در دیوارپوش های چوبی مانند عایق صوتی و حرارتی عمل می کنند و استفاده از آن ها به عنوان دیوارپوش، علاوه بر نمای زیبا و جلوه منحصر به فرد، از لحاظ صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش نفوذ و انعکاس صداهای آزاردهنده محیطی،  تاثیر گذار خواهد بود.


اجرای دیوارپوش چوبی زمان کمی می برد و در تمام مراحل اجرا و پیاده سازی، تنها زیرسازی آن ممکن است به نسبت سایر مراحل زمانبر باشد. دیوارپوش چوبی را می توان مستقیما بر روی دیوار با رویه گچ و یا خاک به کاراجرا کرد و یا اینکه بر روی پنل فلزی که در روی دیوار نصب شده، آن را اجرا کرد.زیرسازی دیوارپوش چوبی برای حالت دوم مزایای زیادی از جمله پنهان کردن تاسیسات برقی و مکانیکی در زیر زیرساخت فلزی، زمینه ای صاف و بدون ایراد برای اجرا و ایجاد قابلیت جابجایی دیوارپوش چوبی اجرا شده را در بر می گیرد. در صورت اجرای دیوارپوش چوبی به صورت مستقیم  بر روی دیوار، سطح کار باید کاملا صاف، خشک و عاری از ترک و هر گونه ایراد دیگری باشد.


انتخاب نمونه و نوع دیوارپوش چوبی علاوه بر نکات مرتبط به طراحی و دکوراسیون داخلی، نیازمند درنظر داشتن نکات فنی است. در هنگام انتخاب دیوارپوش چوبی باید به تناسب بین طرح انتخاب شده و سبک دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر و ترکیب رنگی حاصل توجه کرد. در نظر داشتن شرایط محیطی مانند رطوبت محیط، میزانعوامل فرسایشی و مخرب محیطی، میزان احتمال ضربه خوردن و ... نیز در انتخاب مدل مناسب دیوارپوش چوبی از بین نمونه های موجود کمک زیادی می کند.


می توان دیوارپوش چوبی را به صورت محدود و در کنار دیوارپوش هایی از جنس دیگربه کار برد و یا از دیوارپوش هایی با همان جنس ولی با طرح و رنگ دیگر استفاده کرد. این امر تنوع انتخاب ها را بیشتر و گزینه های قابل اجرا را گسترده تر و متنوع تر می کند.


در صورتی که از دیوارپوش چوبی در تمام سطوح دیوار فضای مورد نظر استفاده می شود، باید به این امر توجه داشت که فضای مورد نظر بیش از حد شلوغ به نظر نرسد و تمامی المان ها و عناصر موجود در فضا در کنار هم جلوه مناسبی داشته باشند. مدل هایی که طرح های شلوغ و خاص دارند،  بهتر است در ابعاد محدود به کار برده شوند. این سبک دبوارپوش هابه عنوان نقطه کانونی دکوراسیون داخلی عمل می کنند و بهتر است در محیط شلوغ به کار برده نشوند. نورپردازی مناسب در مورد دیوارپوش هایی به این سبک می تواند زیبایی فضای موجود را چند برابر کند.

دیوارپوش چوبی را می توان در تمامی فضاهای داخلی اعم از ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی، اداره ها، سالن های اجتماعات، لابی و هر فضایی که امکاناجرای دیوارپوش در آن وجود داشته باشد، به کار برد. خاصیت عایق بودن در کنار مزایای دیگر آن، امتیاز بسیار مهمی برای این دیوارپوش به حساب می آید و کاربرد آن را گسترده تر می کند.
قیمت دیوارپوش چوبی بنا بر نوع و کیفیت چوب در نمونه های طبیعی و یا کیفیت کامپوزیت و روکش چوبی به کار رفته در نمونه های طرح چوب متفاوت است، اما با توجه به جلوه منحصربه فرد و طول عمر نسبتا بالای آن، انتخاب دیوارپوش چوبی را می توان به نوعی سرمایه گذاری بلند مدت در زمینه دکوراسیون داخلی در نظر گرفت.


نگه داری نمونه های طبیعی با دیوارپوش های روکش دار تفاوت دارد. در مورد دیوارپوش هایی که از جنس چوب طبیعی اند الزامات و نکات نگه داری بیشتری نسبت به نمونه های روکش دار برای جلوگیری از پوسیدگی و ترک خوردگی دیوارپوش وجود دارد، ولی در نمونه های روکش دار و مصنوعی این محدودیت ها نیست و همین امر طول عمر مفید نمونه های روکش دار را بیشتر از دیوارپوش هایی از جنس چوب طبیعی می کند.


مزایای دیوارپوش چوبی و طرح چوب

• مناسب برای هر سبک دکوراسیون و طراحی داخلی از کلاسیک و سنتی تا مدرن 
• قابل اجرا به صورت سراسری و یا به صورت محدود بر روی دیوارهای مورد نظر
• قابل اجرا در تمامی فضاهای داخلی با کاربرد مسکونی و یا غیر مسکونی
• سرعت بالای اجرا
• امکان استفاده از محیط مورد نظر بلافاصله پس از اجرای دیوارپوش
• تنوع بالای طرح، بافت و رنگ
• عایق مناسب صوتی و حرارتی
• خاصیت ضد آب و خش بودن نمونه های روکش دار
• طول عمر بالا
• مقاومت بالا،ضرخش، ضد ضربه وضد آب بودن در نمونه های روکش دار
• کاهش وزن وارده به کل ساختمان نسبت به دیوارپوش های سیمانی و آجری
• امکان ایجاد طرح های متنوع با چیدمان متفاوت و به کار گیری نمونه های متنوع دیوارپوش های چوبی در کنار هم
• امکان جداسازی و نصب آن در محل دیگر در صورتی که بر روی صفحات فلزی اجرا شده باشد.

دیوارپوش چوبی جلوه ای خاص و بی نظیر برای دیوارهای مختلف

دیوارپوش چوبی قطعات باریک یا پهنی از جنس چوب هستند، که به منظور پوشاندن دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. دیوارپوش‌ها از ابزارهای نوین به کار رفته در دکوراسیون داخلی و طراحی فضاهای داخلی هستند که امروزه با استقبال خوبی از جانب مشتریان مواجه شده‌اند. جنس دیوارپوش‌ها از متریال و مواد متنوعی تشکیل شده است که بنا به سلیقه مشتری، محل اجرای آن و ملاحظات دیگر متفاوت است. از دیوارپوش‌های موجود در بازار به انواع دیوارپوش چوبی، دیوارپوش آلومینیومی، دیوارپوش شیشه‌ای، دیوارپوش سه بعدی، دیوارپوش آجری دیوارپوش سنگی و دیوارپوش چرمی می‌توان اشاره کرد. از بین این نمونه‌ها قصد داریم با بررسی دیوارپوش چوبی به مزایا و معایب این محصول و همچنین معرفی انواع آن بپردازیم.

استفاده از دیوارپوش چوبی در سبک روستیک دکوراسیون داخلی کاربرد دارد. در این سبک از عناصر طبیعی و چوبی برای آراستن فضای داخلی استفاده می‌شود. به علاوه به کارگیری این نوع از دیوارپوش و سایر محصولات چوبی در فضای داخلی ساختمان، به آن گرما و حرارت داده و به فضا جان می‌بخشد. در گذشته برای تهیه دیوارپوش چوبی منحصرا از عوامل طبیعی و چوب درختان با استجکام مناسب و بافت متراکم و فشردهای که فاقد حفره باشد، استفاده می‌شد. البته این روش تولید با استفاده از چوب درختان با طیف رنگی متنوع و گسترده مناظر زیبایی را فراهم می‌کرد. اما رفته رفته با توجه به لزوم حفاظت از محیط زیست و محدودیت‌های منابع طبیعی، برای تهیه این محصولات از چوب‌های مصنوعی مانند ام دی اف، پی وی سی با طرح چوب و ... استفاده شد. این جایگزینی سبب شد تا تنوع، گستردگی و کارایی دیوارپوش چوبی نسبت به انواع طبیعی این محصول افزایش پیدا کند.

دیوارپوش چوبی ام دی اف

این نمونه از دیوارپوش چوبی با استفاده از انواع چوب ام دی اف تهیه می‌شود. قطعات ام دی اف در این محصولات 16 میلی‌متر ضخامت دارند. استفاده از ام دی اف در تهیه این نوع محصول باعث شده تا این دیوارپوش در برابر آثار منفی تابش نور خورشید دارای مقاومت مطلوبی باشد. به علاوه دیوارپوش ام دی اف در برابر ضربه و خط و خش هم مقاوم است. اما در برابر رطوبت آسیب پذیر بوده و پوسته پوسته می‌شود. بنابراین استفاده از آن در مناطقی با آب و هوای مرطوب توصیه نمی‌شود.

دیوارپوش چوبی با پی وی سی

استفاده از دیوارپوش چوبی با مواد پی وی سی نیز که با طرح چوب برای انواع چوبی به بازار عرضه شده است، خصوصیات ویژه خود را دارد. ضخامت قطعات پی وی سی استفاده شده در این نوع از دیوارپوش چوبی، 8 میلی‌متر است. این نمونه‌ها در مقایسه با انواع ام دی اف دیوار پوش چوبی از مقاومت بیشتر، دوام بیشتر و آسیب پذیری کمتری در برابر عوامل محیطی مثل تغییرات دمایی درون فضای ساختمان و به ویژه در برابر رطوبت برخوردار هستند. به کارگیری پی وی سی در تولید این محصولات ویژگی‌های عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی را برای این محصولات فراهم می‌کند. تعویض، تعمیر و نصب این نوع از دیوارپوش نیز به سرعت فراهم می‌شود. همچنین با به کارگیری دیوارپوش‌های پی وی سی در دکوراسیون داخلی می‌توان از مزایای استفاده از مصالح سبک بهره‌مند شد.

در مقایسه این دو نوع از دیوارپوش چوبی، با توجه به مزایا و معایب هریک از آن‌ها، انتخاب نوع پی وی سی توصیه می‌شود.

قبل از نصب دیوارپوش چوبی مانند سایر دیوارپوش‌ها باید سطح مورد نظر آماده سازی شود. این مراحل مقدماتی شامل فراهم کردن سطحی صاف فاقد برجستگی و فرورفتگی است. پس در این مرحله اگر سطوح ناهمواری در دیوار یافت شود باید قبل از نصب، نسبت به رفع این نقص اقدام شود. بسته به اینکه جنس دیوار مورد محل اجرای این محصول چیست برای نصب قطعات دیوارپوش از میخ یا چسب استفاده می‌شود. بعد از مرحله آماده سازی سطح دیوار، لازم است برای برآورد مقدار دیوارپوش چوبی مورد نظر مساحت دیوار محاسبه شود. برای این کار با ضرب کردن اندازه  طول و عرض دیوار مساحت آن به دست می‌آید. قطعات این محصول معمولا در اندازه‌های 80/2 یا 3 متری در بازار موجودند. چنانچه طول دیوار کمتر از این اندازه‌ها باشد، نیاز است که این قطعات متناسب با سایز دیوار محل اجرا برش داده شوند. بنابراین برای نصب این محصولات به ابزار برش نیز نیاز است. در قسمت‌هایی که دیوارها منحنی شکل یا خمیده هستند، از ابزار تاشو کمک گرفته می‌شود.

دیوارپوش چوبی اشکال متنوعی در ظاهر دارد. در ساده‌ترین شکل آن‌ها می‌توان حتی از جعبه‌های چوبی رنگ شده برای دکوراسیون داخلی بهره گرفت. همچنین بلوک‌های چوبی مجزا، تنه‌های درخت که به شکل نیم دایره بریده شده‌اند و بلوک‌هایی که به شکل پازل روی دیوار اجرا می‌شوند، همگی از انواع متنوع ظاهری دیوارپوش چوبی هستند.

مزایا

  • بهره‌گیری از عناصر طبیعی و گرما بخشیدن به فضا
  • قابل بازیافت بودن محصول
  • دوام و عمر طولانی
  • مقرون به صرفه بودن
  • تسهیل در تعمیر و تعویض در صورت استفاده از انواع ام دی اف و پی وی سی

معایب

  • آسیب‌پذیری انواع محصولات ام دی اف در برابر رطوبت
  • قطع بی‌رویه درختان و آسیب به طبیعت در صورت استفاده از چوب طبیعی درختان در این محصولات

دیوارپوش چوبی نوعی دیوارپوش سنتی برای استفاده در فضا های مختلف

طراحی دکوراسیون داخلی خانه ها امروزه به یکی از مراحل مهم ساختمان سازی تبدیل شده است. یکی از سازه هایی که تاثیر زیادی در زیبایی طراحی داخلی خانه دارد دیوار پوش یا دیوار کوب است. با استفاده از این متریال ها دیوار های ساختمان های مسکونی، ساختمان های تجاری و فروشگاه ها زیبایی خاصی به خود می گیرند. چوب یکی از عناصری است که در زیبایی طراحی داخلی خانه تاثیر بسیار زیادی دارد. از این رو دیوارپوش چوبی نیز یکی از سازه های پر طرفدار است.

دیوارپوش چوبی با توجه به حس گرم و طبیعی که دارند همیشه محبوبیت خاصی داشته اند. این نوع دیوار پوش ها در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید می شوند که با توجه به دکوراسیون داخلی خانه می توانید طرح و رنگ مدنظرتان را انتخاب کنید.

بنابراین اگر برای تغییر دکوراسیون خانه به دنبال روشی ساده و در عین حال زیبا هستید، خرید دیوار پوش چوبی را فراموش نکنید تا فضایی منحصر به فرد داشته باشید.

ویژگی های دیوار پوش چوبی

سالیان زیادی است که دیوارپوش های چوبی در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو این نوع دیوارپوش ها کاربرد زیادی در دکوراسیون های داخلی مدرن و کلاسیک دارند.

  • پوشاندن عیوب دیوار ها: به کمک دیوار کوب های چوبی می توان آسیب های وارد شده به قسمت های مختلف دیوار را پوشاند.
  • دوام: علاوه بر این دیوار پوش چوبی به نسبت کاغذ دیواری یا رنگ دوام بیشتری خواهند داشت از این رو می توانند گزینه مقرون به صرفه ای برای خرید باشند.
  • سازگاری با محیط زیست: دیوار پوش های چوبی تزئینی عایق های مناسبی هستند که سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.
  • زیبایی: این نوع دیوارپوش ها ظاهری زیبا و روح تازه ای به خانه می بخشند.
  • کاربرد متنوع: در قسمت های مختلفی از خانه می توان از آن ها استفاده کرد. برای مثال دیوار پوش چوبی پشت میز تلویزیون یا فاصله بین کابینت ها.
  • همخوانی بیشتر با لوازم خانه: از آنجایی که بیشتر لوازم خانه چوبی هستند، این نوع دیوارپوش ها همخوانی بیشتری با مبلمان های خانه یا دفاتر تجاری خواهند داشت.

نحوه ساخت دیوارپوش چوبی

دیوار کوب های چوبی معمولا از ورقه های صاف یا گاها خمیده چوبی ساخته می شوند. این ورقه های چوبی به کمک چسب به هم چسبانده می شوند. تخته های به کار رفته در تولید این سازه ها معمولا از جنس تخته لایه، تخته های رشته ای یا همان OSB، ام دی اف و تخته فیبر هستند.

نسل جدید دیوارپوش ها ممکن است از چوب های مبتنی بر مواد کامپوزیتی ساخته شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم هر یک از این چوب ها و کاربرد آن ها را بررسی خواهیم کرد.

انواع دیوارپوش چوبی

تخته لایه

تخته سه لایه یا تخته لایه از به هم چسباندن لایه های نازک چوب ساخته می شود. برای ساخت این تخته ها از چوب های سخت و نرم استفاده می شود که هر یک از آن ها را با چسب های مخصوص به هم می چسبانند. از این نوع تخته ها معمولا برای پوشش دیوار، سقف و کف نیز استفاده می شود. از این رو برای کاربرد های مختلفی از جمله کاربرد های تزئینی نیز از آن ها استفاده می شود. کیفیت و روکش این تخته منجر به دوام بیشتر دیوارپوش ها خواهد شد.

تخته های OSB

تخته های OSB، از رشته های چوبی نازکی ساخته می شوند. این رشته های چوبی به کمک رزین یا موم های مخصوصی به هم چسبانده می شوند. از این رو از استحکام بالایی برخوردار هستند. این تخته ها نسبت به تخته لایه کیفیت و مقاومت بهتری دارند و در اندازه های مختلفی تولید می شوند. از آنجایی که تخته های osb استحکام خوبی دارند می توان بر روی سطح کلیه دیوار ها از آن ها استفاده کرد.

تخته های ام دی اف

تخته های ام دی اف از به هم چسباندن خرده های چوب و سایر الیاف سلولزی به هم ساخته می شوند. امروزه این نوع تخته ها در طراحی داخلی خانه و مبلمان خانه ها کاربرد زیادی دارند. از آن جایی که ام دی اف سطح صاف و یکنواختی دارد به راحتی می توان آن را به شکل های مختلفی در کنار هم قرار داد یا آن ها را رنگ کرد. این نوع دیوارپوش چوبی جدید نیز از کیفیت بالایی برخوردار هستند و می توان بر روی دیوار های مختلفی آن ها را اجرا کرد. تنها نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که نباید از دیوار کوب های ام دی اف بر روی دیوار ها یا مناطق مرطوب استفاده کرد.

تخته فیبر

تخته فیبر یا اچ دی اف، ساختاری شبیه به ام دی اف دارند با این تفاوت که تراکم این نوع تخته ها بیشتر است. این نوع دیوار پوش چوبی از کیفیت و استحکام بالایی برخوردار هستند. از این رو جزو دیوار کوب های مقاوم هستند.

به کمک این تخته ها می توان طرح های مختلفی را اجرا کرد. دیوار پوش های مدرن و دیوارپوش چوبی سه بعدی امروزه طرفداران زیادی دارند. اما با این وجود دیوارپوش چوبی سنتی نیز هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند. بنابراین با هر سبک دکوراسیون داخلی که داشته باشید می توانید از این دیوار کوب های زیبا استفاده کنید.

قیمت دیوار پوش چوبی

همانطور که در بخش قبلی گفتیم، چوب به کار رفته در تولید این دیوار پوش ها انواع مختلفی دارند. از این رو اگر قصد خرید دیوارپوش چوبی دارید احتمالا با قیمت های متنوعی مواجه خواهید شد. قیمت دیوار پوش ها به متریال به کار رفته در ساخت آن و ابعاد کار بستگی دارد. در نتیجه هر چه کیفیت چوب به کار رفته بهتر باشد قیمت نهایی نیز بیشتر خواهد بود. برای ابعاد هم به همین شیوه، هر چه سطح کار شما بیشتر باشد به تخته های چوبی بیشتر برای نیاز خواهد داشت. بنابراین باید هزینه بیشتری را برای آن در نظر بگیرید.

در صورتی که قصد خرید دیوارپوش چوبی ارزان دارید، می توانید از چوب های ارزان تری مانند ام دی اف استفاده کنید.

البته هزینه نصب را نیز باید جداگانه در نظر بگیرید. دیوار پوش چسبی و دیوار پوش فومی نسل جدید دیوار پوش هستند که به نسبت هزینه نصب کمتری دارند.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره دیوارپوش چوبی