دسته بندی ها

انواع سقف کاذب

فروشندگان و مجریان سقف کاذب و کناف

راهنمای انتخاب انواع مدل های سقف کاذب کناف

سقف کاذب سقفی است که به اسکلت ساختمان متصل بوده و بار آن به سازه اصلی، ساختمان وارد می شود. بدین ترتیب بین سقف مذکور و قسمت زیرین سازه اصلی، فضای خالی به وجود می آید. این سقفها می توانند، صاف و یا به شکلهای مختلف ساخته شوند. سقف کاذب باید با مصالح سبک ساخته شده و قاب بندی آن به نحو مناسبی به اسکلت و یا کلاف بندی ساختمان متصل گردد تا ضربه تکانهای ناشی از زلزله در آنها، موجب خرابی دیوارهای مجاور نگردد .

ادامه مطلب

از عوامل موثر در انتخاب ساختار سقف های کاذب می توان از کاربری فضا، انعطاف شکل پذیری در سقف کاذب، دسترسی آسان به تاسیسات موجود در سقف کاذب، سرعت اجرای ، طراح سقف کاذب مورد نظر، مقاومت سقف کاذب در برابر حریق، عملکرد صوتی سقف کاذب، مرطوب بودن یا نبودن فضای مورد استفاده، بازشوها در سقف کاذب، بارهای خارجی وارد بر سقف کاذب نام برد.
استفاده از رابیتس در سقف کاذب : رابیتس در جهت جلوگیری از ترک خوردگی گچ یا سیمان و در دو نوع مسطح و برجسته در سقف کاذب به کار می رود.
دامپا یا لمبه: ابزاری جهت پوشش سقف های کاذب و سازه شیروانی و همچنین جهت پوشش قسمت هایی از جلوی شیروانی و دیواره های کانکس می باشدو بنا به نوع کاربرد آن و همچنین سازه انتخاب شده برای شیروانی برای اتصال آن به سازه از سیستم جوش و یا پرچ استفاده می گردد.

مزیت استفاده از سقف کاذب در ساختمان 
اجرای صحیح سقف کاذب نظیر سقف کاذب شیشه ای  و یا سقف کاذب آلومنیومی در ساختمانها می تواند به میزان قابل توجهی مصرف سوخت را کاهش دهد.

سقف کاذب با حذف بخشی از فضای مورد سرمایش و گرمایش میزان مصرف انرژی را که برای این منظور به کار می رود، کاهش می دهد.
سقف کاذب در طبقات فوقانی می تواند از انتقال حرارت بین فضای داخلی و فضای خارج ساختمان بکاهد.
استفاده از عایقهای حرارتی در سقفهای کاذب و اجرای صحیح و بدون درز اینگونه سقفها تبادل حرارتی را کاهش می دهد.
مهمترین دلایل استفاده از سیستم سقف کاذب را می توان به ترتیب زیر برشمرد:
الف: ایجاد رویه ای برای پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان
ب: ایجاد فضایی برای جاسازی تأسیسات و تجهیزات سبک وزن
پ: بهبود عایقبندی صوتی و یا حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان
ج: ایجاد سقفی کوتاه تر برای فضاهای داخلی ساختمان
د:زیبائی و استحکام فوق العاده سقفهای کاذب P.V.C
عوامل موثر در انتخاب ساختار سقف های کاذب :
۱ کاربری فضا
در انتخاب ساختار سقف کاذب، کاربری فضا نقشی بسیار موثر دارد. در ساختمان های مسکونی، سقف کاذب یکپارچه و در بیمارستان ها با توجه به انبوه تاسیسات موجود در فضای پشت سقف کاذب، سقف کاذب مشبک انتخاب های مناسب هستند.
۲ انعطاف شکل پذیری در سقف کاذب
سقف های یکپارچه کاذب قابلیت شکل پذیری و تزئینی بیشتری به نسبت سقف های کاذب مشبک دارند.
۳ دسترسی آسان به تاسیسات موجود در سقف کاذب
اگر نیاز به دسترسی آسان و بدون محدودیت به فضای تاسیساتی موجود در سقف دارید، استفاده از سقف کاذب مشبک بهترین گزینه است، زیرا که علاوه بر مخفی سازی تاسیسات از دید، به دلیل سبکی تایل های به کار رفته در سقف کاذب مشبک جابه جایی این سقف برای دسترسی به تاسیسات بسیار راحت خواهد بود.
۴ سرعت اجرای سقف کاذب
سقف کاذب مشبک بهترین راهکار برای فضاهایی است که سرعت اجرای بالا در آنها مدنظر است. تایل های این نوع سقف کاذب عموماً پیش رنگ شده یا دارای روکش پی وی سی بوده و بدین ترتیب نیازی به عملیات رنگ آمیزی نیست و سرعت کار بالا می رود .
۵ سقف های کاذب ترکیبی
با ترکیب سقف های ثابت و مشبک، می توان به ساختاری کارآمد با انعطاف پذیری بالا رسید و از مزایای هر دو نوع سقف کاذب استفاده کرد. در ساختار ترکیبی، مشکلات هندسی حاشیه کار با استفاده از سقف کاذب یکپارچه حل می شود و در وسط کار هم از سقف کاذب مشبک، بدون نیاز به برش کاری و با حفظ ابعاد مدول، استفاده می شود.
۶ شکست ها در سقف کاذب
اگر در طرح معماری سقف کاذب شما شکست وجود دارد، استفاده از سقف کاذب یکپارچه بهترین راهکار است. در بیشتر مواقع، باید از سازه ها و قطعات اضافی در محل شکست ها استفاده کرد.
7 مقاومت سقف کاذب در برابر حریق
شاخص هایی مانند تعداد و ضخامت لایه های پوششی، حداقل ارتفاع آویز، فاصله آویزها، فاصله سازه ها، ضخامت و خواص لایه عایق پشم معدنی و مشخصات سقف اصلی و عناصر پیرامونی، عوامل تعیین کننده در میزان مقاومت سقف کاذب در برابر حریق می باشند.
8 عملکرد صوتی سقف کاذب
از عوامل موثر در میزان عبور صوت از طریق سقف کاذب می توان تعداد و ضخامت صفحات، ضخامت و خواص لایه عایق پشم معدنی مصرفی، وضعیت اتصال دیوار جداکننده به سقف کاذب و جزئیات اجرایی عایق کاری را نام برد .
9- استفاده از سقف کاذب در فضاهای مرطوب
در فضاهای مرطوب از صفحات سیمانی به عنوان تایل های سقف کاذب استفاده می کنند.
۱0 بازشوها در سقف کاذب
اگر قرار باشد تا بازشدگی ها و یا بازشوهایی در سقف قرار بگیرد باید محاسبات لازم جهت حفظ استحکام، یکپارچگی و ایستایی بازشوها نیز باید با جزئیات ویژه اجرا و در برخی موارد از نوع مقاوم در برابر حریق انجام گیرد.
11 بارهای خارجی وارد بر سقف کاذب
بارهای خارجی وارد بر سقف کاذب را باید در مرحله طراحی زیرسازی سقف کاذب در نظر گرفته شوند و در صورت زیاد شدن بار از حد مجاز ، این گونه بارها باید مستقل از سقف کاذب و مستقیما به سقف اصلی وارد گردد.

راهنمای خرید سقف کاذب

سقف کاذب از نوآوری های ساختمان سازی، طراحی و دکوراسیون داخلی است که توانسته با ویژگی های مثبت و کاربردی خود، به سرعت همه گیر شود. سقف کاذب می تواند به تمامی سقف کناف، پنل و تایل گچی، رابیتس، آسمان مجازی و یا سطوح یکپارچه و یا مجزایی که بر روی سقف اصلی اجرا می شوند، اطلاق شود. سقف های کاذب پایین تر از سقف اصلی و یا دقیقا بر روی آن اجرا می شوند و به این ترتیب اتصالات فنی و الکتریکی اجرا شده بر روی سقف اصلی را می پوشانند. سقف های کاذب بنا بر ویژگی های ساختاری، از لحاظ اجرا به دو دسته پیش ساخته و غیر پیش ساخته تقسیم می شوند.کارایی بالا و امتیازات منحصر به فرد سقف کاذب، سبب به وجود آمدن و تولید نمونه هایی جدید، متفاوت و کاربردی تر در این زمینه شده است.

مواد تشکیل دهنده سقف های کاذب می تواند گچ، فولاد، آلومینیوم، آلیاژهای فلزی، چوب، پی وی سی، پارچه کشسان و موارد دیگر باشد. مهمترین مزیت سقف کاذب، قابل اجرا بودن بر روی اکثر سقف ها و فضاهای داخلی و تنوع بالای طرح و فرم آن ها است. علاوه بر این، وزن کم سقف های کاذب مزیت دیگری است که شرایط راحت تری برای اجرا ایجاد کرده و وزن وارده بر روی کل ساختمان و همچنین خسارات مالی و جانی در صورت بروز حوادث احتمالی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. سقف های کاذب در تمامی فضاهای داخلی اعم از اتاق ها، آشپزخانه، سرویش بهداشتی و حمام، لابی، سالن های ورزشی، فضاهای عمومی و در کل هر فضایی که دارای سقف است، قابل اجرا است. اجرای سقف کاذب نیاز به مهارت، تخصص و تجربه کافی دارد و باید توسط مجریان  متخصص اجرا شود.

پرطرفدارترین های سقف کاذب

سقف کناف؛ این سقف کاذب که نام خود را از اولین شرکت ارائه دهنده آن گرفته است، به دو فرم یکدست و یا صفحات مربعی کوچک بر روی سقف اجرا می شود. جنس این صفحات، معمولا از قالب های پوشیده شده از گچ است. مهمترین ویژگی مثبت این نوع سقف کاذب، وزن کم، اجرای آسان و سریع، زیرسازی راحت، عایق صوتی و حرارتی بودن، دسترسی آسان به تاسیسات برقی بین دو سقف، قابل برداشت بودن، راحتی نصب و نگه داری و در نهایت، تنوع بالای فرم های اجرا است. این سقف کاذب بیشتر با اهداف دکوراتیو و فرم دهی به فضا اجرا می شود، اما نمونه یکپاچه آن با هدف پوشاندن اتصالات و موارد اجرا شده بر روی سقف اصلی و کاهش ارتفاع فضا، مورد استفاده قرار می گیرد.

نمونه های دکوراتیو این سقف‌ها به علت آزادی در طراحی و امکان شخصی سازی و همچنین فراهم کردن امکان اجرای نورپردازی مخفی با آزادی عمل بالا، آن را به مدلی پرطرفدار تبدیل کرده است. بر روی سقف های کنافی می توان از مواردی مانند گچ کاری، رنگ، بلکا و هر پوشش دهنده دیگری استفاده کرد.

آسمان مجازی و یا سقف کشسان؛ این سقف جدیدترین نوع سقف کاذب به حساب می آید و متشکل از پارچه کشسان پی وی سی با طرح های چاپی بسیار متنوع است. پارچه به کار رفته بسیار سبک و ضد آتش است. مهمترین ویژگی این سقف، طرح های چاپی متنوع آن است که نمایی منحصر به فرد ایجاد می کند. نورپردازی سقف را می توان بین سقف کشسان و سقف اصلی، اعمال کرد و یا در کناره های کار از لامپ‌های سقفی استفاده کرد. این سقف قابلیت جابجایی دارد و در برابر گرد و غبار، باکتری و حمله حشرات مقاوم است. قابلیت جابجایی سقف، این امکان را می دهد که در صورت تغییر مکان، آن را جدا و در محل مورد نظر مجددا پیاده سازی کرد. پراچه به کار رفته در سقف کشسان توسط ریل های تثبیت و ثابت می شود. جنس ریل ها معمولا از آلومینیوم است که علاوه بر سبک بودن، قابلیت فرم گیری بالایی دارد و به این ترتیب، این نوع سقف را قابل اجرا، بر روی فضاهایی با فرم های هندسی غیر معمول و متفاوت می‌کند.

تایل های گچی؛ این تایل ها در دو فرم ساده و آکوستیک (عایق صدا) ارائه می شود و می تواند بدون روکش و یا با روکش باشد. مهمترین کاربرد تایل های گچی آکوستیک، در فضاهایی مانند دفاتر کاری، آمفی تئاتر ها و هر فضایی با الزامات و نیازمندی های عایق صوتی بالا است.

سقف کاذب پی وی سی، این سقف ها به صورت صفحاتی منظم در کنار هم قرار اجرا می شوند و دارای روکش ضد آب پی وی سی هستند. ضخامت و طراحی مناسب تایل های تشکیل دهنده سقف، فرم نهایی را متناسب، زیبا و بدون انحنا و افتادگی می کند. تنوع طرح و رنگ این نوع سقف نیز، ویژگی مثبت دیگر آن است. همچنین نفوذ ناپذیری تایل و یا پنل ها، آن را به عایق مناسبی در برابر گرما و صوت تبدیل می کند.

علاوه بر مدل های ذکر شده، سقف کاذب می تواند از جنس چوب، آلومینیوم، و یا ترکیبی از مصالح سبک باشد. متریال به کار رفته در سقف های کاذب، به منظور تقویت و یا اضافه کردن ویژگی خاص به سقف، دارای تنوع قابل توجهی است.

ویژگی مشترک تمامی موارد ذکر شده، سبک بودن مواد و مصالح به کار رفته است که در هنگام بروز حوادثی مانند زلزله، مزیت بسیار مهمی به شمار می آید. اکثر سقف های کاذب، بنا بر امکان ترکیب با مواد دیگر، می توانند خاصیت عایق صوتی و حرارتی بودن، ضد آتش بودن، ضد ضربه بودن و در مواردی قابلیت شستشو را داشته باشند، البته مورد آخر در مورد سقف های کناف و گچی محدودیت دارد. بنا بر متریال استفاده شده در این نوع سقف ها، سطح نهایی می تواند مسطح و یا دارای طرح های منظم یا حتی بافت خاصی باشد.

در انتخاب سقف کناف باید به مواردی مانند جنبه های دکوراتیو و یا کاربردی بودن آن، هزینه مورد نظر برای اجرای سقف، فضای اجرا و موارد مربوط به آن، ارتفاع فضای مورد نظر، نوع  و میزان نورپردازی و در نهایت تناسب مدل و طرح سقف با دکوراسیون و طراحی داخلی محل مورد نظر توجه داشت. این نکات و الزامات با مشورت با ارائه دهندگان و توجه به پیشنهادات ارائه شده از سوی آن ها مشخص می شود و می توان با توجه به آن ها، مناسب ترین سقف کاذب برای فضای مورد نظر را انتخاب کرد.

آشنایی بیشتر با انواع مدل‌های سقف‌های کاذب

سقف کاذب پوششی است که برای سقف ساختمان با اهداف مختلف در نظر گرفته می‌شود. این اهداف می‌تواند از پنهان کردن تاسیسات موجود در سقف تا زیباسازی و اهداف دکوراتیو متفاوت باشد. این محصول برای انواع بناهای مسکونی، اداری، تجاری، مراکز اقامتی، مراکز درمانی، پارکینگ‌ها، مراکز خرید و ... قابل اجراست.

همان‌ طور که پیشتر گفته شد اهداف مختلفی برای کاربرد این محصول مد نظر است. برخی از انواع سقف کاذب عایق صوتی هستند. انواع دیگر با اهداف عایق حرارتی به کار می‌روند. در برخی از مدل‌های دیگر سقف کاذب قابلیت تعبیه وسایل نورپردازی برای فضای داخلی سالن‌های کنسرت و سازه‌های مختلف با اهداف کاربردی دیگر فراهم شده است. علاوه بر این قابلیت‌ها سقف کاذب را می‌توان باطرح‌ها و نقش‌های متنوعی برای اهداف دکوراتیو به کار برد. همچنین از آنجایی که این محصول جز مصالح سبک و مدرن ساختمانی به حساب می‌آید، در صورت بروز حوادثی مثل زلزله ضریب ایمنی ساختمان با کاربرد آن افزایش می‌یابد. از نظر متریال کاربردی برای تولید این محصول نیز تنوع گسترده‌ای موجود است. بر همین اساس انواع مختلفی از سقف کاذب شامل سقف کاذب چوبی، آلومینیومی، دامپا، پلکسی (طلقی)، PVC، گریلیوم، کناف، رابیتس، آکوستیک و ترکیبی برای ساختمان قابل اجرا هستند. برای انتخاب هر کدام از این مدل‌ها لازم است تا به نکاتی شامل هدف اصلی از اجرای سقف کاذب، نوع کاربری سازه و سقف در نظر گرفته شده، شرایط آب و هوایی محل اجرا توجه شود. در ادامه به معرفی مختصر هر یک از این انواع سقف کاذب خواهیم پرداخت:

سقف کاذب چوبی: از ورقه‌های چوبی برای پوشاندن سقف استفاده می‌شود. چوب به دلیل طبیعی بودن به فضا گرما می‌بخشد و در رنگ‌های متنوعی نیز در بازار موجود است. ولی قیمت تمام شده چوب گران است، به همین دلیل اجرای این نوع سقف هزینه‌بر است. برای همین با اینکه برای ساختمان‌های مختلف با کاربری متفاوت مناسب است اما بیشتر به شکل محدود در فضاهای داخلی اجرا می‌شود.

سقف کاذب آلومینیومی: همان طور که از نامش پیداست، پنل آلومینیومی در قاب در نظر گرفته شده، قرار می‌گیرد و سقف را می‌پوشاند. این نوع از محصول به دلیل دوام مناسب آلومینیوم و خاصیت ضد‌رطوبت، ضدحریق، آکوستیک بودن و تنوع در رنگ آن از انواع مناسب موجود در بازار است.

سقف کاذب دامپا: این محصول به سقف کاذب نواری هم معروف است. برای ساخت آن از نوارهایی با جنس آلومینیومی که با پروفیل فولادی زیرسازی شده‌اند، به کار می‌رود. این پنل‌های نواری آلومینیومی به وسیله قفل و زبانه فیکس شده و در هم چفت می‌شوند. این نوع از محصول حتی درفضای آزاد نیز قابل اجرا است.

سقف کاذب پلکسی(طلقی): در این نوع از سقف کاذب ابتدا برای ایجاد چشم‌انداز مناسب و جلوه مطلوب منبع نور در قالب لامپ مهتابی یا نوارهای LED در زیر طلق تعبیه می‌شود. سپس طلق‌ها با ابعاد متداول 60 در 60 و با ضخامت متغیر 6/1 تا 5 میلی‌متر روی این منابع نور قرار می‌گیرند. ابعاد بزرگتر طلق‌ها نیز به صورت یک تکه قابل اجرا هستند. این نوع از محصول برای سرویس‌های بهداشتی حمام آشپزخانه و راهروهای ساختمان مناسب است. طلق‌ها دارای تنوع بسیاری در طرح و رنگ هستند. بیشتر کاربرد این محصول دکوراتیو است و البته به روشنایی فضا و بازتاب صحیح نور نیز در فضای داخلی کمک می‌کند.

سقف کاذب PVC: این سقف از دو قسمت زیر ساخت فلزی و ورق‌های سبک پی وی سی تشکیل شده است، اجزای فلزی به سقف اصلی وصل شده و ورق‌های پی وی سی روی این قسمت قرار می‌گیرند. این نوع سقف دارای خاصیت عایق رطوبتی و حرارتی است. همچنین از تجهیزات نورپردازی را در این نوع از سقف کاذب می‌توان اجرا کرد.

سقف کاذب گریلیوم: این محصول سقف مشبکی است که به شکل مربع‌های توخالی دیده می‌شود. متریال کاربردی آن از جنس آلومینیوم با زیرسازی فولاد است. بیشتر برای فضاهایی با کاربری اداری و رسمی مناسب است.

سقف کاذب کناف: این نوع محصول دارای دو نوع ثابت و متحرک است. در این روش برای پوشاندن سقف از پنل‌های گچی یا سیمانی استفاده می‌شود. نوع ثابت به صورت ساده و طرحدار قابل اجراست. در نوع ساده یک سطح پوشاننده سقف دارای خطوط صاف و معمولی است اما نوع طرح‌دار خطوط منحنی و قوس‌دار را شامل می‌شود، حجم‌های هندسی روی آن قابل اجرا هستند. سقف متحرک کناف به این دلیل متحرک نامیده می‌شود که فاقد تایل و قاب متصل شونده ثابت است. تفاوت نوع متحرک با نوع ثابت در این است که در نوع متحرک به جای تایل گچی از تایل آلومینیومی و پوشالی استفاده می‌شود.

سقف کاذب رابیتس: در تولید این سقف برای قسمت زیرین آن از نبشی و میلگرد و برای قسمت رویی از گچ و تورهای گالوانیزه استفاده می‌شود. این نوع سقف کاذب از انواع متداول و پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی است.

سقف کاذب آکوستیک: هدف اصلی از ارای این نوع از سقف فراهم کردن شرایطی است تا به نحو مطلوب از انعکاس صدا جلوگیری شود. برای این محصول از متریال مختلف مثل چوب، پارچه‌های چین‌دار و ورقه‌های مقوایی که فشرده و متراکم شده‌اند، می‌توان استفاده کرد.

سقف کاذب ترکیبی: وقتی دو یا چند نوع از انواع سقف کاذب به طور همزمان باهم در نظر گرفته شوند، نوع ترکیبی محصول اجرا می‌شود. نکته مهم برای اجرای نوع ترکیبی در نظر گرفتن طرح مناسب برای سقف مورد نظر است. برای اجرای نوع ترکیبی به فضایی بزرگ نیاز است تا نتیجه کار به طور صحیح و شکیل خود را نشان دهد.

زیبا سازی سقف ها با استفاده از انواع مدل های سقف کاذب

دانش معماری هم مانند هر دانش دیگری پیوسته و با گذشت زمان در حال به روز رسانی است. این تغییرات برای پاسخگویی به نیاز های مختلف ایجاد می شود. به همین دلیل است که هر چه جلوتر می رویم معماری ساختمان ها هم زیبا تر می شود و هم کاربردی تر. المان های جدیدی که طراحی و اجرا می شوند نقش موثری در به روز کردن دانش معماری و تطابق آن ها با معماری جهانی دارند. سقف کاذب نمونه ای از این المان ها است که در ساختمان های امروزی کاربرد وسیعی دارد و امروزه به وفور اجرا می شود. در ادامه به معرفی آن و ویژگی هایش و همچنین برخی از مدل های مختلف سقف کاذب می پردازیم.

سقف کاذب چیست؟

سقف های کاذب را پس از ساختن سقف سازه ای اجرا می کنند. وظیفه سقف کاذب کاور کردن سقف اصلی می باشد. در نتیجه می توان تاسیساتی که روی سقف قرار دارد را به این شیوه بپوشانیم و هم چنین موجب زیبایی بیشتر فضا هم می شود.

استفاده از سقف کاذب چه مزیت هایی دارد؟

سقف خانه ها پس از گذشت مدتی به انجام پاره ای تعمیرات و همچنین بازسازی نیاز دارند. هزینه ای که برای انجام این کار ها در مورد سقف کاذب می شود خیلی کمتر از سقف های معمولی می باش. و نکته قابل توجهی که در مورد سقف های کاذب وجود دارد این است که قابل جا به جایی می باشند.

در ساختمان سازی گاهی نیاز است که لوله و یا سیم کشی از روی سقف عبور کند. این شرایط موجب می شود که زیبایی سقف به هم بریزد. استفاده از سقف کاذب موجب پوشاندن این اقلام خواهد شد. این موضوع در ادارات و شرکت های صنعتی که به سیم کشی های زیادی نیاز دارند برای وصل کردن تجهیزات اتاق ها به شبکه مادر، اهمیت فراوانی دارد و به همین دلیل است که برای محیط های صنعتی و اداری از سقف های کاذب استفاده های زیادی می شود

ساختن سقف های کاذب به طور کلی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و از هدر رفتن آن جوگیری می کند. این ویژگی صرفه اقتصادی ایجاد می کند زیرا مانع این می شود که انرژی سرمایی و گرمایی از خانه و یا مکان مورد نظر خارج شود.

زیبایی عنصری مهم و تاثیر گذار در انتخاب خانه ها می باشد. همان طور که می دانید نور و روشنایی می توانند به خوبی بر زیبایی یک ساختمان تاثیر بگذارند و زیبایی آن جا را چندین برابر کنند. اگر سقف کاذب در مکانی اجرا شده باشد می توان با نورپردازی های خاص روی آن جلوه ای زیبا و خارق العاده و خاص به فضا بخشید که توجه هر کسی را به خود جلب خواهد کرد.

استفاده از سقف کاذب چه معایبی دارد؟

در کنار مزایایی که برای سقف های کاذب ذکر شد این سازه ها هم معایب خاص خودش را دارند. از جمله این که این سقف مانند سقف اصلی مقاومت ندارد و در برابر اعمال فشار زیاد احتمال از بین رفتن آن وجود دارد. لذا حوادث طبیعی برای سقف های کاذب تهدیدی جدی به شمار می آیند.

سقف های کاذب در برابر سقف های اصلی طول عمر کمتری دارند و پس از گذشت چند سالی مستعمل می شوند که باید فکری به حال شان کرد.

به دلیل این که سقف های کاذب را پایین تر از سقف اصلی نصب می کنند لذا موجب می شود که ارتفاع محلی که در آن سقف کاذب اجرا شده است کوتاه تر از اندازه طبیعی شود.

انواع سقف کاذب

سقف کاذب رابیتس

خیلی از ما نام این نوع سقف کاذب را شنیده ایم. به این دلیل که جز انواع پر کاربرد سقف های کاذب می باشد. ورق های مشبکی که متریال تشکیل دهنده آن ها گالوانیزه است، میلگرد و نبشی اجزای تشکیل دهنده سقف رابیتس می باشند. سقف رابیتس با سرعت خوبی اجرا می شود و می توان طرح های متنوعی را با استفاده از آن پیاده کرد.

سقف کاذب چوبی

معمولا از چوب های روسی برای این نوع سقف استفاده می شود. همان طور که مشخص است برای ساختن فضایی دکوراتیو و خاص از این نوع سقف کاذب استفاده می شود. طرفداران چوب در دکوراسیون داخلی منزل معمولا از این مدل از سقف های کاذب استقبال می کنند. البته جنس شبکه اصلی این نوع سقف کاذب فولاد می باشد و چوب مربوط به شبکه فرعی می باشد.

سقف کاذب با قطعات گچی پیش ساخته

برای ساختن این نوع سقف کاذب قطعات گچی را در داخل شبکه های آلومینیومی که شبکه اصلی می باشد قرار می دهند. این نوع سقف کاذب سبک است و ویژگی مهم آن مقاوم در برابر آتش بودن اش است. این نوع همچنین عایق خوبی برای صوت می باشد.

سقف کاذب آلومینیومی

همان طور که از نام شان بر می آید جنس این نوع سقف های کاذب آلومینیوم است که البته با پشم شیشه پشت آن را پوشانده اند.

سقف کاذب طلقی

اگر عبور نور و روشنایی فضا اهمیت داشته باشد می توان از این نوع سقف کاذب استفاده کرد. شبکه بندی کناف برای سقف های کاذب طلقی کاربرد دارد. این نوع سقف های کاذب دارای قیمت تمام شده مناسبی می باشند و استفاده از آن ها اقتصادی است. 
این ها تنها نمونه هایی از سقف های کاذب کاربردی بود ولی انواع دیگری هم از سقف های کاذب وجود دارد که بسته به کاربری و محل مورد استفاده می توانند انتخاب شوند.

با استفاده از سقف های کاذب به سقف ها جلوه ای خاص بدهید

سقف کاذب یک نوع سقف ثانویه است که معمولا در زیر سقف اصلی به صورت آویزان نصب می شود. در معماری مدرن استفاده از سقف کاذب در کاربرد های مسکونی و تجاری رواج بالایی پیدا کرده است. این سقف ثانویه به عنوان تکیه گاهی معلق برای سقف اصلی تلقی می شود که می توان به کمک آن تجهیزات مربوط به نصب چراغ ها، کابل های برق، شبکه سازی، تهویه هوا و ... را از دید افراد پنهان کرد.

انواع سقف کاذب

با توجه به کاربری و مصارف مختلف مورد استفاده، ظاهر و ... می توان انواع سقف های کاذب را دسته بندی کرد. به طور کلی دسته بندی انواع سقف کاذب به شرح زیر می باشد:

  • سقف کاذب گچی
  • سقف کاذب pvc
  • سقف کاذب فایبر گلاس
  • سقف کاذب چوبی
  • سقف کاذب شیشه ای
  • سقف کاذب فلزی

سقف کاذب گچی از سولفات هیدراته کلسیم به دست می آید. این نوع سقف در برابر صوت و حرارت عایق هستند، بسیار سبک وزن هستند و در عین حال در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارد. سقف های گچی به شکل تخته های مربعی شکل ساخته میشود و به کمک چارچوب های آهنی بر روی سقف اصلی نصب می شود. جلوه نهایی کار همانند یک تابلوی نقاشی چشم ها را خود خیره خواهد کرد.

سقف کاذب pvc بهترین گزینه برای استفاده در مکان های مرطوب همانند حمام و سرویس بهداشتی است. این نوع سقف از مواد ضد آب ساخته شده است که در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد. نصب سقف کاذب pvc راحت و آسان است. قیمت مناسب، دوام و ماندگاری بالا، سبک بودن از مزایای اصلی استفاده از این محصول است.

تقاضا برای سقف های فایبر گلاس با توجه به کم هزینه بودن و نصب راحت آن در میان مشتریان بسیار بالاست. در ساخت پانل های فایبر گلاس از انواع مواد معدنی مصنوعی و طبیعی استفاده می شود. این پانل ها در ابعاد و اشکال مختلف قابل تولید هستند.

سقف کاذب چوبی به دلیل بافت و الگوی طبیعی بر گرفته از طبیعت ظاهری دلپذیر را به فضای داخلی خانه می بخشد. استفاده از سقف های کاذب چوبی هزینه بردار است، به همین دلیل در مکان های عمومی همانند مراکز درمانی و بیمارستانی نمی توان از آن استفاده کرد. اغلب در ساختمان های مسکونی لوکس از سقف چوبی استفاده می شود. به منظور تطابق سقف چوبی با محیط داخلی خانه می تواند چوب را رنگ کرد. البته سقف های چوبی مستعد حمله انواع حشرات و خوردگی هستند، هم چنین در برابر حریق مقاوم نیستند و در صورت استفاده از آن باید اتاق از نظر حرارت تحت کنترل قرار بگیرد.

شیشه، یکی دیگر از مواد به کار برده شده در ساخت سقف ثانویه است. این ماده غیر کریستالی با خاصیت شکنندگی و شفاف با انواع مختلفی از افزودنی ها ترکیب می شود تا دیگر شکننده و شفاف نباشد. شیشه عایق خوبی در برابر گرماست. استفاده از شیشه به عنوان یک عنصر محبوب در معماری باعث افزایش زیبایی ظاهری ساختمان می شود.

فلز یک نوع ماده سخت و با دوام است که امروزه از آن در ساخت سقف ثانویه استفاده می شود. هنگامی که سطح فلز جلا داده می شود، یک سطح براق ایجاد می شود که چشم ها را خیره خواهد کرد. در ساخت سقف کاذب فلزی از فلزاتی همانند آهن و آلومینیوم گالوانیزه استفاده می شود. هزینه نهایی سقف فلزی کم است، در عین حال نصب و دسترسی به آن نیز کاری آسان است. پانل های فلزی به راحتی از یکدیگر جدا می شوند و می توان مجددا از آن ها استفاده کرد. هزینه تعمیر و نگهداری سقف های فلزی نیز کم است.

استفاده از سقف ثانویه مزایا و معایب خاص خود را دارد، از جمله مزایای استفاده از سقف کاذب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد یک سطح همگن بر روی سقف
  • ایجاد یک لایه محافظ در برابر حریق و آتش سوزی
  • ایجاد نوعی عایق صوتی برای کاهش نویز
  • پنهان کردن عناصر ناخوشایند مربوط به سیم کشی و کابل کشی
  • مخفی کردن خطوط لوله و مجاری تهویه هوا
  • راحتی نصب و هزینه راه اندازی مقرون به صرفه

در مقابل مزایا می‌توان به معایب زیر اشاره کرد:

  • ایجاد مکانی برای رشد انواع حشرات و کپک ها
  • نیاز به حصول اطمینان از استحکام و دوام سقف در صورت نصب هر گونه آویز
  • کاهش ارتفاع سقف به میزان قابل توجه
  • امکان نصب سقف کاذب تنها در صورت داشتن سقف با ارتفاع مناسب.

سقف کاذب ساده

برای ایجاد تنوع به محیط یکدست و ساده خانه با کمترین هزینه می توانید تغییر اساسی در خانه خود ایجاد کنید. شما می‌توانید به جای داشتن یک سقف خالی از یک مدل سقف کاذب ساده در عین حال شیک استفاده کنید. با ایجاد یک حالت یک طبقه‌ ای بین سقف اصلی و سقف ثانویه می توانید با کمترین هزینه ظاهری لوکس به خانه خود ببخشید.

اجرای سقف کاذب

برای اجرای سقف کاذب پانل های سقفی به طور مستقیم بر روی تیر ها نصب می‌شوند. برای انجام این کار، ابتدا باید یک چارچوب چوبی از تیر های موازی با فاصله های منظم بسازید. از آن جایی که ممکن است ستون های خانه ارتفاع متفاوتی داشته باشند، ارتفاع هر تیر باید بر اساس اندازه ستون در نظر گرفته شود. پس از اتمام کار، پانل های سقفی به این چارچوب وصل می‌شوند، به هنگام نصب باید دقت کافی به خرج داد تا بین پانل‌ ها هیچ گونه شکافی وجود نداشته باشد.

سقف کاذب تجاری

استفاده از سقف ثانویه در محیط های تجاری نیاز به کمی خلاقیت و نوآوری دارد. کناف یکی از ابزار هایی است که می توانید به کمک آن هر طرحی را اجرا کنید. از این نوع سقف می توانید در رستوران، کافی شاپ، فروشگاه ها، مغازه ها، سالن های آرایشی، هتل، ساختمان های اداری و ... استفاده کنید. کناف در انواع طرح و رنگ قابل تولید است. نصب این دسته از پانل ها بسیار آسان است. امروزه در مکان های عمومی همانند مراکز درمانی و بیمارستانی، مراکز تجاری، پمپ پنزین و ... شاهد استفاده هر چه بیشتر از انواع سقف کاذب هستیم.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره سقف کاذب