دسته بندی ها

فروشندگان انواع مدل های درب

فروشندگان و مجریان

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل درب

درب‌ها حریم ورودی هر فضای بسته را تشکیل می‌دهند. درب‌ها در حقیقت مرزبندی واضح و معینی بین فضای خارجی و داخلی بین مکان‌های عمومی یا اتاق‌های یک فضای سربسته اعم از خانه، محل کار، هتل‌ها، بیمارستآن‌ها، مراکز خرید و ... هستند. در‌ها بر حسب مکان به کار رفته به انواع درهای ورودی، در‌های راه‌پله، دربهای داخلی ساختمان تقسیم می‌شوند. از نظر مواد و متریال به کار رفته نیز تنوع گسترده ای دارند. در گذشته در ساخت در‌ها از فلزات و مواد طبیعی ساده‌تری مثل فلز آهن و چوب استفاده می‌شده است. بدیهی است امروزه با وجود پیشرفت صنایع از مواد مصنوعی و ترکیبات جدیدی برای ساخت این مصحول استفاده می‌شود. به همین دلیل این روزها شاهد درب‌های متنوع‌تر با کاربرد تخصصی‌تری هستیم.

معرفی انواع درب بر اساس محل به کار رفته در ساختمان

درب‌ ورودی

این مدل‌ها همانطور که از نامشان پیداست درگاه ورودی به فضاهای بسته مثل خانه‌ها، محل‌های کار، فضاهای عمومی مانند باغ ها، اماکن تفریحی، ورزشی، هتل‌ها و ... هستند. نقش آن‌ها تامین امنیت و تفکیک فضای خارجی، داخلی و حفظ حریم خصوصی ساکنان فضای سربسته است. مدل به کار رفته برای هر کدام از این فضاها، متناسب با کاربرد و درجه امنیتی- حفاظتی درب متفاوت است.

درب‌ راه پله

راه پله‌ها برای دسترسی آسان و سریع با سطوحی که دارای ارتفاع هستند در فضاهای مختلف استفاده می‌شوند. برای دسترسی به نقطه مرتفع‌تر، عموما پس از پله‌ها یک درب تعبیه می‌شود. آن‌ها همچنین به عنوان خروجی‌های اضطراری در بناهای بلند، مانند برج‌ها و مراکز خرید در شرایط بحرانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درب داخلی ساختمان

برای تفکیک قسمت‌های داخلی یک فضای سربسته به کار می‌روند و معمولا نقش دکوراتیو دارند. در طراحی آن‌ها علاوه بر امنیت، جنبه زیبایی نیز به عنوان یک فاکتور طراحی در نظر گرفته می‌شود. دارای تنوع گسترده در طرح و رنگ هستند. همان طور که اشاره شد این مدل از مواد و متریال های متنوعی ساخته شده است که در اینجا به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم. بر حسب مواد تشکیل دهنده در‌ها، از انواع چوبی، آلومینیومی، فایبرگلاس، استیل، FRP ،PVC ،HDR و ABS را می‌توان نام برد.

درب‌ چوبی

از قدیمی‌ترین انواع در‌ها در ساخت و ساز هستند. نمونه‌های قدیمی درب چوبی که در خانه‌های تاریخی و بناهای قدیمی به وفور دیده می‌شود شامل درب با دولنگه چوبی است که معمولا در قابی از کاهگل به همراه ملزوماتی مانند کلون و کوبه قرار می‌گرفت. کاربرد این در به گذشته محدود نمی‌شود و امروزه نیز در دکوراسیون داخلی ساختمان جایگاه ویژه ای دارد.

جنس این درها بسته به نوع چوب آن‌ها می‌تواند می‌تواند از جنس چوب گردو، راش، چنار، ماهون آفریقایی و... متغیر باشد. از آنجا که چوب قابلیت فرمدهی و تنوع بالایی دارد، این در‌ها در هر رنگ، طرح و شکلی موجود هستند. هر چقدر جنس چوب مرغوب‌تر باشد، دوام و طول عمر درب بالاتر است. بسته به ارتفاع این محصول و فرم منتخب آن و همچنین جنس چوب انتخابی، قیمت این محصول متغیر است. درهای چوبی دارای ظاهر شکیل و زیبایی هستند اما معمولا برای فضای خارجی در ساختمان‌هایی که در مناطق مرطوب یا با تابش مستقیم نور خورشیدند توصیه نمی‌شوند. همچنین از نظر قیمت تمام شده برای مشتری گران هستند

درب‌ آلومینیومی

درهای آلومینیومی از نمونه‌های قدیمی درها به شمار می‌آیند و از گذشته تا کنون در قسمت‌های مختلف ساختمان به کار می‌رفتند. در گذشته آلومینیوم به کمک میلگرد به صورت یک لایه برای درها به کار می‌رفت. امروزه برای درها و بیشتر پنجره‌های دولایه آلومینیومی که به اس تی معروف هستند، ساختار دولایه ای ایجاد می‌شود. درهای آلومینیومی دارای محاسنی از جمله زیبایی، سبکی و دوام هستند. اجرای آن‌ها آسان و سریع است. از آنجایی که آلومینیوم در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم است این درها برای نصب در سرویس بهداشتی و حمام به صورت لولایی یک لایه توصیه می‌شوند.

درب‌ فایبر گلاس 

فایبر گلاس ترکیبی از الیاف شیشه و مواد پلیمری است که به کمک پشم شیشه تقویت می‌شود. به دلیل ترکیب به کار رفته در متریال این درها، در برابر حرارت و رطوبت، مقاوم هستند و عایق محسوب می‌شوند. در طرح‌ها و رنگ‎های متنوعی قابل عرضه می‌باشند و برای درهای ورودی گزینه مناسبی هستند.

درب‌ استیل

استیل آلیاژی از آهن و کربن است. ظاهر زیبا و براقی دارد. درهای استیلی امروزه به عنوان درهای ورودی ساختمان‌ها، لابی‌ها یا ورودی مغازه‌ها کاربرد دارند. همچنین با تعبیه قفل‌های ضد سرقت در آن‌ها، به عنوان درهای ضد سرقت به کار می‌روند. ترکیب استیل و انواع شیشه شفاف و مات ظاهری زیبا و خیره‌کننده به در می‌دهد. این درها خاصیت ضدحریق دارند، به راحتی تمیز می‌شوند و در برابر تابش مستقیم نور خورشید دوام خوبی دارند.

درب‌هایFRP یا Fiber Reinforced Polymer

پلیمر تقویت شده با فیبر هستند. این ترکیب به صورت ورقه‌های میلی‌متری در ساخت درها مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارای استحکام و دوام قابل قبولی است. در برابر ضربه و رطوبت دوام بالایی دارد و اصولا برای درهای داخلی ساختمان توصیه می‌شوند.

درب‌ PVC

در ساخت این درها از پلی وینیل کلراید پلاستیکی که به طور گسترده در صنایع کاربرد دارد، استفاده شده است. دارای خاصیت ضد آب، ضد ضربه است. پلی وینیل کلراید بسته به محل مورد استفاده در با ضخامت‌های مختلفی به کار می‌رود. مثلا برای درهای ورودی ساختمان با ضخامت هشت الی دوازده میلی‌متر و ضخامت کمتر به میزان سه الی پنج میلی‌متر برای درهای داخلی در ترکیب با MDF مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی که درهای PVC ضد رطوبتند، برای نصب در سرویس‌های بهداشتی و حمام گزینه‌های مناسبی هستند.

درب HDF

HDF  مخفف عبارت High density fiberboard می باشد. که همانطور که از اسمش پیداست یک فیبر فشرده با چگالی بالاست که در ترکیب با چوب استفاده می‌شود. به دلیل ساختار ضد رطوبت آن برای سرویس‌های بهداشتی و حمام گزینه مناسبی است. همچنین کاربرد این درها به عنوان درهای داخلی، نسبت به کاربرد در دیگر قسمت‌های ساختمان مناسب‌تر است. در این حالت قطر لایه اچ دی آر به کار رفته در ساختار درب سه میلی‌متر است. در صورت قطورتر شدن لایه اچ دی آر به کار رفته در ساختار این درها، حتی برای نصب به عنوان درب ورودی ساختمان نیز گزینه مطلوبی هستند. در این صورت قطر لایه اچ دی آر شش میلی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

درب ABS

ABS یا Acrylonitrile butadiene styrene پلیمری است که دمای ذوب آن 200 درجه سانتی‌گراد است و خاصیت ضد آب دارد. در صنعت به طور گسترده موارد استفاده قرار می‌گیرد و به طور اختصاصی در درهای ساختمانی به عنوان روکشی ضد آب کاربرد دارد. برای همین منظور از درهایی با این متریال، در سرویس‌های بهداشتی، حمام یا درهایی داخلی در ساختمان‌هایی که در  معرض آب و هوای نمناک و مرطوب ساخته می‌شوند، استفاده می‌شود.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره درب