دسته بندی ها

اسپیسر (فاصله گذار)

فروشندگان و مجریان اسپیسر (فاصله گذار)

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های اسپیسر

اسپیسر یا فاصله دهنده ها قطعاتی هستند که با استفاده از آن ها، میلگرد را در محل مناسب خود قرار می دهند. اسپیسرها در سایزها و ابعادهای متنوعی تولید می شوند و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی، سد سازی و تونل سازی دارند. استفاده از این فاصله دهنده کیفیت سازه و سرعت ساخت و ساز را نیز بیشتر خواهد کرد. در نتیجه راهکاری مقرون به صرفه برای افزایش سرعت ساخت و ساز است. یکی از کاربردهای اصلی اسپیسر ایجاد فاصله هنگام بتن ریزی است تا بتوان فاصله بین دو میلگرد را حفظ کرد. در ادامه کاربرد این ابزار را بیشتر بررسی خواهیم کرد. 

ادامه مطلب

نحوه انتخاب اسپیسر درست

اسپیسرهای بتنی یا پلاستیکی، قطعات کوچکی هستند که برای حفظ موقعیت میلگردها هنگام بتن ریزی مورد استفاده قرار می گیرند. این کار برای حفظ فاصله مشخص بین سطح بتن و میلگرد ضروری است. در غیر این صورت، میلگرد شروع به خوردگی کرده و بتن از بین خواهد رفت. این فاصله ها پس از بتن ریزی به یک قسمت دائمی از سازه تبدیل می شوند. بنابراین از آن جایی که اسپیسرها نقشی مهم در کیفیت و مقاومت سازه دارند، باید با انتخاب فاصله دهنده مناسب و درست، ایمنی ساختمان یا سازه را تضمین کنیم. از این رو برای انتخاب اسپیسر باید نکاتی را مدنظر داشته باشید که این نکات عبارتند از:

  • ارتفاع اسپیسر: همان طور که گفتیم فاصله دهنده ها بین بتن و میلگرد فاصله ایجاد می کنند. ارتفاع اسپیسر به ارتفاع مدنظر برای نگهداری میلگردها بستگی دارند. بنابراین ارتفاع این فاصله دهنده ها بسته به موقعیت نصب متغیر خواهد بود. از آن جایی که اسپیسرهای مختلفی در بازار موجود است، به راحتی می توان گزینه مناسب برای نصب را پیدا کرد تا به ارتفاع مدنظر برسید.
  • استحکام زیرسازه: زمانی که میلگردها به کمک فاصله دهنده به هم متصل می شوند، تحت تاثیر نیروهایی مانند وزن میلگردها، وزن کارگران و ماشین آلات قرار می گیرند. از این رو اگر محل تماس اسپیسر با زیرسازه (بتن یا سنگ) مناسب نباشد، ممکن است در طول ساخت و ساز، نشست کنند. از این رو این فرآیند به دقت زیادی نیاز دارد تا بتوان وزنی که فاصله دهنده وارد می شود را پخش کرد.
  • نوع متریال: هر یک از متریال هایی که برای ساخت اسپیسر استفاده می شوند، مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال اسپیسر پلاستیکی از اسپیسر فولادی و بتنی ضعیف تر هستند. در نتیجه اگر میلگردها خیلی سنگین باشند، باید با احتیاط از فاصله دهنده های پلاستیکی استفاده کنید. همچنین استفاده از اسپیسر فلزی نیز ممکن است منجر به ایجاد لکه های زنگ زدگی در سطح بتن شود. بنابراین در صورتی که سطح کار در معرض دید قرار داشته باشد، بهتر است از این نوع اسپیسر استفاده نکنید. در نهایت می توان گفت که اسپیسر بتنی برای بیشتر سازه ها مناسب است اما تغییر بیش از حد فواصل نیز ممکن از منجر به ترک خوردگی بتن شود. بهترین کار این است که ابتدا با تحلیل شرابط و کاربرد مد نظرتان، بهترین نوع اسپیسر را انتخاب کنید تا با مشکلاتی از این قبیل واجه نشوید.

مزیت استفاده از اسپیسر

  • ایجاد یک سطح یکنواخت: در گذشته از متریال هایی نظیر سنگ یا چوب برای ایجاد فاصله بین بتن و میلگرد استفاده می شد. چوب و سنگ گزینه مناسبی برای انجام این کار نبودند، زیرا این متریال ها دوام زیادی نداشتند و سطح یکنواختی نیز ایجاد نمی کردند. در حالی که اسپیسرها همه یک اندازه و یک شکل هستند تا یک سطح یکدست و صاف را ایجاد کنند.
  • افزایش سرعت: استفاده از این نوع فاصله دهنده ها منجر به افزایش سرعت کار در حین پوشش میلگردها خواهد شد. در نتیجه سرعت ساخت و ساز نیز به همین صورت افزایش خواهد داشت و این منجر به صرفه جویی در زمان نیز خواهد شد.
  • مقرون به صرفه بودن: فاصله دهنده ها در برابر کاربردی که دارند، به هزینه چندان زیادی نیاز نخواهند داشت. در نتیجه از نظر اقتصادی مناسب و مقرون به صرفه هستند.
  • وزن سبک: اسپیسر نسبت به متریال هایی که در گذشته استفاده شده است، وزن کمتری دارند. در نتیجه انتخابی سبک و مناسب برای ایجاد فاصله بین میلگردها و بتن است.
  • جلوگیری از حرکت شبکه میلگرد: فاصله دهنده ها میگردهای مختلفی را به هم متصل می کنند و آن ها را ثابت نگه می دارند. در نتیجه دیگر لازم نیست نگران حرکت یا لغزش آن ها بر روی سطح بتنی باشید.
  • جلوگیری از زنگ زدگی: میلگرد یکی از متریال هایی است که در صورت مجاورت با رطوبت یا مواد شیمیایی دچار زنگ زدگی می شوند اما استفاده از اسپیسر منجر به ایجاد پوششی بر روی سطح میلگرد خواهد شد. در نتیجه میلگرد کمتر دچار زنگ زدگی خواهد شد.

عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت اسپیسر

متریال به کار رفته در ساخت: در بخش های قبلی اشاره کردیم که فاصله دهنده ها از متریال های مختلفی نظیر فلز، بتن یا پلاستیک تولید می شوند. از این رو هر یک از متریال ها می توانند در تعیین قیمت فاصله دهنده ها نقش داشته باشند. برای مثال فاصله دهنده های پلاستیکی ممکن است قیمتی کمتر از نوع فلزی یا بتنی داشته باشند. اما در عوض مقاومت و ماندگاری کمتری نیز دارند.

شکل و ارتفاع: هر چه یک اسپیسر ارتفاع بیشتری داشته باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین فاصله دهنده های بزرگتر گران تر خواهد بود.

برند سازنده: همانند سایر محصولات موجود در بازار، برند سازنده فاصله دهنده ها نیز بر روی قیمت نهایی کار تاثیر دارند.

بنابراین شما عزیزان با توجه کاربرد مدنظرتان می توانید بهترین نوع فاصله دهنده را با توجه به بودجه در نظر گرفته شده، خریداری نمایید.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره اسپیسر

  • اسپیسر چیست؟

    اسپیسر چیست؟

    آیا با اسپیسر بتن و کاربرد آن آشنا هستید؟ اسپیسرها از ابزارهای مفیدی هستند که استفاده از آ...