دسته بندی ها

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه دکوراسیون داخلی

پانل کامپوزیتی، مزایای پانل کامپوزیت

logo
Sakhtemoon
پانل کامپوزیتی، مزایای پانل کامپوزیت

کامپوزیت ماده ای است که از مخلوط فیزیکی دو یا چند ماده مختلف به وجود می آید. این مخلوط در مجموع و با توجه به برخی معیارها، خواص بهتری از هر یک از اجزای تشکیل دهنده خود دارد.


به کمک این مقاله به تقسیم بندی، مشخصات فنی و مزایای پانل کامپوزیت می پردازیم تا  انتخاب شما را ساده تر نماید و مجموعه داده های دسته بندی شده ای را در اختیار شما قرار دهد.

تقسیم بندی مواد کامپوزیت:
1) کامپوزیت های زمینه سرامیکی(CMC)
2) کامپوزیت های زمینه فلزی (MMC)
3) کامپوزیت های زمینه پلیمری (PMC) که رایج ترین دسته کامپوزیت ها هستند و بیش از 90 درصد مصرف جهانی کامپوزیت را به خود اختصاص می دهند.


مشخصات فنی ورق های کامپوزیت آلومینیوم
ورق کامپوزیت آلومینیومی از 3 لایه عمده تشکیل می شود که 2 لایه آلومینیوم در دو طرف ورق به ضخامت 0.5 میلیمتر و یک لایه از جنس پلی اتیلن غیر سمی و غیر قابل احتراق به نام PVDF  با ضخامت 3 میلیمتر در میان دو ورق آلومینیوم قرار دارد. این لایه نقش عمده ای در انعطاف پذیری و عایق سازی ورق کامپوزیت آلومینیومی در مقابل صدا و حرارت ایفا می کند. این ورق ها را می توان به اشکال مختلف در نما و داخل ساختمان به کار برد.

جدول مشخصات ابعادی ورق های کامپوزیت :

عرض استاندارد    1220میلیمتر و عرض ماکزیمم    1550 میلیمتر
طول استاندارد 2440 میلیمتر و طول ماکزیمم 6000 میلیمتر
ضخامت از 3الی 6 میلیمتر

هر متر مربع از پانل آلومینیوم فقط 3.5 تا 5.5 کیلوگرم وزن دارد که در خصوص ایمنی در مقابل زلزله و حمل و نقل آسان، موثر است.
با مطالعه این جدول مشاهده می کنید که استفاده از نماهای کامپوزیتی کمترین وزن را به بدنه ساختمان اعمال کرده و ضمن سهولت نصب، آثار تخریبی به هنگام حوادث نیز در آن به حداقل خواهد رسید.
نوع مصالح وزن (Kg/m) وزن مصالح زیرسازی(kG/m) وزن کل (kg/m)
سنگ گرانیت      81                  20(زیرسازی فلزی)                   101
سنگ گرانیت 81 69 (ملات) 150
سیمان ضخیم     78                  -                                       78
شیشه              26                  12 (پروفیل آلومینیوم)               38
ورق آلومینیوم 15 10 25
ورق کامپوزیت    6                    5                                       11

با توجه به جدول بالا، نمای کامپوزیت آلومینیومی 90 درصد سبک تر از سیمان، 70درصد سبک تر از شیشه و 50درصد سبک تر از ورق آلومینیوم معمولی است.

مزایای ورق پانل کامپوزیت آلومینیوم
سبکی وزن : ورق های کامپوزیت دارای وزن کمی (حدود 8-5 کیلوگرم در هر مترمریع) هستند که در مقایسه با دیگر مصالح از قبیل سنگ، شیشه و سیمان دارای پایین ترین وزن ممکن به شمار می روند.

خواص آکوستیک : فضای خالی پشت ورق های کامپوزیت باعث ایجاد خاصیت آکوستیک می شود. به عنوان مثال وقتی از یک ورق کامپوزیت در یک ساختمان با دیوارهای ساخته شده از بتن سبک استفاده می کنیم، خاصیت عایق بودن صوت آن دو برابر می شود.

شکل پذیری : به وسیله ابزار، می توان زوایای مختلف با لبه تیز تا 135 درجه را با این ورق ها ایجاد کرد، در حالی که برای مصالح رایج دیگر مانند سیمان، سنگ و شیشه این امر امکان پذیر نیست.

تنوع رنگ : با توجه به به وجود تنوع رنگ ورق ها، طراحان می توانند از رنگ های بسیار متنوع و مختلف از جمله رنگ های متالیک در طرح های خود استفاده کنند. برای رنگ کردن پانل ها از سیستم های بسیار پیشرفته و با کیفیت بالا استفاده شده است تا رنگ  مورد نظر بالاترین کیفیت را در برابر شرایط نامساعد جوی و آلودگی های صنعتی داشته باشد. این خواص به وسیله پوشش های فلورایدی یا PVDF تامین شده اند.

مقاوت در برابر آتش سوزی : این مصالح در بسیاری از کشورها به عنوان مصالح ضداحتراق شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. ضمن اینکه پس از آتش سوزی نیز برای محیط زیست آلودگی ایجاد نمی کنند، زیرا تمامی مواد به کار رفته در ساخت آن بدون CFC هستند.

عملکرد غیر یکپارچه در زلزله : با توجه به این که این ورق ها به صورت ثابت به نمای ساختمان متصل نمی شوند، هنگام وقوع زلزله، ورق ها در جای خود حرکت کرده و امکان فرو ریختن آن به حداقل می رسد.

امکان آب بندی نما : از ویژگی های نمای کامپوزیت، امکان آب بندی آن است به گونه ای که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیار های تعبیه شده از محل معینی خارج می شوند. همچنین این ورق ها در برابر خوردگی ناشی از آب و هوا و باران های اسیدی کاملا مقاوم است و عوامل جوی هیچگونه تاثیری بر زیبایی و کیفیت نما نخواهد داشت.

بی نیازی از شستشو : از دیگر ویژگی های این ورق ها تمیز ماندن آن است. دلیل این امر، نوع رنگ مصرفی است که در اثر جریان هوا، الکتریسیته ساکن در ورق ایجاد نمی شود. در نتیجه گرد و غبار معلق در هوا جذب نشده و سطح آن تمیز می ماند. علاوه بر این، هرگونه گرد و غبار احتمالی نیز با اولین باران از روی سطح کاملا شسته می شود.

قابلیت تعویض پانل ها : در صورت بروز هر گونه مشکل در یکی از پانل ها به دلایل مختلف، این قابلیت وجود دارد که بتوان بدون خرابی کل نما، تنها با تعویض پانل آسیب دیده، یک پانل نو جایگزین آن کرد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون
ارسال دیدگاه یا سوال در مورد این مطلب
 
 
 
 
امتیاز از ۰ رای