دسته بندی ها

خرید انواع دوربین مدار بسته با کیفیت

فروشندگان و مجریان لیست نمایندگی ها و فروشندگان انواع دوربین مدار بسته

راهنمای انتخاب و خرید دوربین مدار بسته به همراه مقایسه آخرین قیمت‌ها

دوربین مدار بسته نوعی دوربین است که در یک جای ثابت نصب شده و از گوشه و زوایای فضای مورد نظر فیلم برداری کرده و در نهایت تصاویر و فیلم ها را به یک یا چند محل ارسال می‌کند. امروزه دوربین مداربسته کوچک و دوربین مداربسته مخفی نسبت به سایر انواع این محصول طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند. می‌توان دوربین مداربسته را در هر جایی و با هر زاویه ای که لازم است، نصب کرد و با کمک سیستم نظارت از راه دور، تصاویر دوربین را مشاهده کرد. این دوربین ها برای حفظ امنیت مکان مورد نظر، کنترل ترافیکی، کاربرد‌های پلیسی و غیره به کار می روند.

ادامه مطلب

انواع دوربین مدار بسته بر اساس نوع سیگنال

دوربین‌های مدار بسته دارای انواع مختلفی هستند. می‌توان آن ها را بر اساس نوع سیگنال، شکل ظاهری و کاربرد و نوع قاب و پوشش دسته بندی کرد. دوربین مدار بسته بر اساس نوع سیگنال، به دسته های دوربین مدار بسته آنالوگ، IP (تحت شبکه) و دو منظوره تقسیم می‌شود. با این حال میتوان گفت، دو نوع اصلی آن، آنالوگ و تحت شبکه هستند. دوربین های آنالوگ در مکان هایی که امکان سیم کشی وجود دارد، استفاده می شوند، اما دوربین های تحت شبکه، بدون سیم هستند و تصاویر را از طریق امواج منتقل می کنند. دوربین‌های دو منظوره، در واقع دوربین‌های آنالوگی هستند که پورت شبکه هم در آن ها قرار گرفته است و این توانایی را دارند که هم به صورت شبکه و هم به صورت آنالوگ مورد استفاده قرار گیرند. انواع دوربین مدار بسته بر اساس نوع سیگنال عبارتند از؛

HD-TVI

CVBS

HD-CVI

HD-SDI

دوربین های آنالوگ و دوربین های تحت شبکه دارای تفاوت هایی هستند، که لازم است در هنگام خرید به این تفاوت‌ها آگاه باشید، تا بهترین انتخاب را در میان انواع دوربین مداربسته، داشته باشید. دوربین های تحت شبکه، دارای رزولوشن بهتری در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ هستند. دوربین‌های آنالوگ به صورت پیش فرض، قابلیت اولیه پردازش تصویر را دارند. با این حال، این قابلیت با کیفیت بالا را فقط با دوربین های تحت شبکه می توان به دست آورد. 

مقایسه قیمت دوربین آنالوگ و دوربین تحت شبکه

قیمت دوربین آنالوگ بسیار کمتر از نوع تحت شبکه آن است. همچنین نگه داری دوربین های آنالوگ، بسیار ساده تر از دوربین‌های تحت شبکه است. دوربین‌های تحت شبکه را، تحت بستر شبکه دیجیتال، به سادگی می توان گسترش داد اما در نوع آنالوگ، چنین نیست.

قیمت دوربین آنالوگ AHD

در حال حاضر قیمت دوربین آنالوگ AHD از 90 هزار تومان تا 660 هزار تومان متغیر است. البته در صورت خرید پکیج قطعا قیمت تمام شده هر دوربین ارزانتر از خرید تک خواهد بود.

قیمت دوربین آنالوگ HD- TVI

در حال حاضر قیمت دوربین آنالوگ HD- TVI از 140 هزار تومان تا یک میلیون و دویست هزار تومان متغیر است. البته در صورت خرید پکیج قطعا قیمت تمام شده هر دوربین ارزانتر از خرید تک خواهد بود.

قیمت دوربین تحت شبکه

در حال حاضر قیمت دوربین تحت شبکه از 230 هزار تومان تا 16 میلیون  تومان متغیر است. همانطور که مشاهده می‌کنید رنج قیمت دوربین تحت شبکه در مقایسه با دوربین آنالوگ بیشتر است.

قیمت دوربین مدار بسته مناسب منزل

با توجه به اینکه در نصب دوربین‌های بی سیم از نوع Wi-Fi  سوراخکاری و تخریب دیوار حداقل است، گزینه مناسبی برای امنیت و نظارت تصویری منزل به حساب می‌ایند. در این مورد، دوربین‌های تحت شبکه بی سیم (Wi-Fi) پیشنهاد می‌شود که رنج قیمتی آن‌ها از یک پکیج 4 دوربین به همراه یک دستگاه ضبط و انتقال تصویر (NVR) که دوربین‌ها فاقد قابلیت چرخش Tilt و Pan باشند، از 4 میلیون تومان تا حدود 6 میلیون متغیر است. البته این حداقل مشخصات لازم برای دوربین نظارت تصویری منزل است.

 

توجه: در هر دو نوع دوربین آنالوگ و تحت شبکه، قابلیت ضبط تصاویر وجود دارد و به دستگاه ضبط کننده نوع آنالوگ، DVR و به دستگاه ضبط کننده نوع تحت شبکه، NVR می‌گویند. لازم به ذکر است، دستگاه NVR، قابلیت ضبط کردن تصاویر به وسیله نرم افزار را نیز دارا می‌باشد.


انواع دوربین مداربسته CCTV بر اساس شکل ظاهری و کاربرد

دوربین‌های مدار بسته فارغ از نوع سیگنالشان، بر اساس شکل و کاربرد دارای انواع ذیل هستند؛

دوربین‌های مدار بسته مینیاتوری (Miniauture) دوربین‌های کوچکی هستند، که به صورت دوربین مداربسته مخفی و در شرایط خاص امنیتی، استفاده می‌شوند. نام دیگر این نوع دوربین، دوربین‌های سوزنی است. بعضی از این دوربین ها، لنز متحرک و برخی دیگر لنز ثابت دارند.

دوربین مدار بسته دام (Dome)، ظاهری گنبدی شکل دارد و نام این دوربین برگرفته از ظاهر آن است. این نوع دوربین که برای نصب بر روی سقف طراحی شده، دارای شکل‌های فانتزی نیز می باشد. این دوربین ها دارای لنز wide هستند و به راحتی می توانند تمام فضای مورد نظر را پوشش‌دهی کنند. در بعضی از دوربین‌ها لنز قابلیت حرکت دارد و در برخی دیگر لنز ثابت است. این دوربین‌ها قابل استفاده در داخل و خارج ساختمان هستند.  

دوربین مدار بسته اسپید دام (Speed dome)، که به نام‌هایSpeed dome ، Fast dome و PTZ نیز معروف هستند، به وسیله کنترل کننده یا به صورت اتوماتیک، قابلیت چرخش دارند. قابلیت چرخش این نوع دوربین مداربسته، در حالت افقی 360 و در حالت عمودی 180 درجه است. این دوربین ها نسبت به سایر انواع مشابه خود، سایز ظاهری بزرگتری دارند و چون دارای موتور هستند، از لحاظ قیمت نسبت به بقیه گران تر هستند. اگر قصد خرید این نوع دوربین را دارید بهتر است بدانید، از این نوع دوربین بیشتر در زمانی استفاده می شود، که شخص بخواهد تصاویر دوربین مدار بسته را با هم کنترل کند و این امکان را به وی می‌دهد که با استفاده از قابلیت چرخش، دوربین را به هر سمتی که می خواهد حرکت دهد و هر مکانی را که لازم است زوم کند.

دوربین مدار بسته باکس (Box)، دوربینی با شکل مستطیلی و بدنه‌ای پلاستیکی است که لنز آن به صورت جداگانه بر روی دوربین نصب می‌شود. این دوربین‌ها به علت اینکه لنز قابل تعویض دارند، بر خلاف بقیه مدل‌ها، بیشتر در مکان‌هایی استفاده می شوند که فوکوس و زوم با کیفیت بالا لازم است. این دوربین ها در داخل و خارج ساختمان‌ها قابل استفاده هستند. زاویه دید این نوع دوربین مداربسته، بستگی به زاویه قرار گرفتن لنز آن دارد. اگر بخواهیم این نوع دوربین را در خارج از ساختمان نصب کنیم، باید آن را در محفظه مخصوص ضد آب، قرار بدهیم.

دوربین مدار بسته بولت (Bullet)، این دوربین ظاهری استوانه‌ای شکل دارد و جنس آن از فلز است. دوربین بولت قابلیت چرخش  و زوم را ندارد. از این نوع دوربین، برای ضبط تصاویر یک مکان ثابت استفاده می‌شود. این دوربین را می‌توان بر روی دیوار و سقف نصب کرد. دوربین بولت، در داخل و خارج ساختمان قابل استفاده است. در صورتی که از این نوع دوربین در خارج از ساختمان استفاده شود، باید درون محفظه قرار گیرد که در مقابل گردوغبار و آب مصون بماند. این نوع دوربین‌ها قابلیت دید درشب (مادون قرمز ) را دارند و تصاویر با کیفیتی در شب ثبت می نمایند.

دوربین مدار بسته حرارتی (Thermal)، لنز این دوربین‌ها به گرما حساس است و تصاویر را بر اساس حرارت ثبت می کنند. این دوربین ها در مکان هایی به کار می‌روند که حساسیت دمایی و امنیت بالا بسیار مهم باشد.

دوربین های شب و روز، این دوربین ها در مکان های عادی و یا مکان های با نور کم به خوبی کار می‌کنند. در این دوربین ها تکنولوژی مادون قرمز به کار نرفته است، اما در شرایط مختلف نور به ویژه نور بسیار کم، تصاویر را با کیفیت بالا ثبت می کنند. این دوربین ها به صورت 24 ساعت و 7 روز هفته به خوبی کار می کنند. دوربین‌های شب و روز را در مکانی استفاده می‌کنند که دوربین های مادون قرمز کارآیی خوبی نداشته باشند.

دوربین های مادون قرمز (ir)، این دوربین ها برای دیدن و ثبت تصاویر در شب استفاده می شوند. در این دوربین ها LED هایی با برد مختلف به کار برده می‌شود. دوربین‌های مادون قرمز، دو حالت فعال و منفعل دارند. در حالت فعال دوربین با ساطع کردن نور مادون قرمز و دریافت انعکاسی آن تصاویر را ثبت می کند. در حالت منفعل دوربین با قوی کردن نور مادون قرمز طبیعی و ضعیف محیط، تصاویر را ثبت می‌کند. تفاوت این دو حالت در این است که در حالت منفعل نور مادون قرمز از دوربین ساطع نشده و برای مواردی که لازم است دوربین جلب توجه نکند، کارایی دارد.


آرامش و امنیت بیشتر با استفاده از دوربین های مدار بسته

دوربین مدار بسته یا cctv یا close circuit television نوعی سیستم حفاظتی و امنیتی است که متشکل از چندین دوربین است که به صورت ثابت از فضای مورد نظر تصویر تهیه کرده و به یک یا چندگیرنده ارسال می‌کنند. این تصاویر ضبط شده توسط مانیتور و یک اپراتور ضبط و کنترل می‌شود. امروزه استفاده از این ابزار حفاظتی علاوه بر اماکن مهمی مانند بانک‌ها، خودپردازها، مراکز نظامی، مترو، موزه‌ها، هتل‌ها، پارکینگ‌ها، مجتمع‌های تجاری و تفریحی در منازل و مغازه‌ها هم فراگیر شده است. استفاده از انواعی از این دوربین‌ها در کنترل ترافیک، اهداف صنعتی و پژوهشی نیز متداول است. به عبارت کلی استفاده از دوربین مدار بسته برای فضاهای مسقف و استفاده در فضای باز در قسمت‌های مختلف ساختمان امکان‌پذیر است.


انتخاب دوربین مداربسته آنالوگ یا تحت شبکه

دوربین مدار بسته در انواع مختلفی در بازار موجودند. از جمله انواع آن‌ها به دوربین‌های آنالوگ، دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP و دوربین‌های دو منظوره اشاره کرد. همچنین انواع دیگری از طبقه بندی این محصولات از نظر قاب دوربین و تقسیم بندی دیگری از نظر ظاهر و شکل دوربین و کاربرد آن‌ها هم وجود دارد. از نظر قاب دوربین به انواع قاب فانتزی، قاب مخفی و قاب بزرگ یا پمپ بنزینی تقسیم می‌شوند. از نظر ظاهری نیز به دوربین‌های مادون قرمز، دوربین‌های چرخشی، دوربین‌های صنعتی، دوربین‌های مینیاتوری و انواع Dome تقسیم می‌شوند. این دوربین‌ها همگی دارای ویژگی‌های اختصاصی و مزایای و معایب مخصوص خود هستند که در ادامه به اختصار به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

دوربین مدار بسته آنالوگ: ساده ترین نوع این محصولات است. تصاویر فضای مورد نظر از طریق یک دوربین ضبط شده و به طور مستقیم توسط یک سنسور یا حس‌گر به تقویت کننده فرستاده می‌شود. در حقیقت کار سنسور تبدیل تصاویر متحرک ضبط شده به سیگنال‌های الکتریکی است. سنسور در دوربین‌های آنالوگ دو نوع دارد. نوع CCD و نوع CMOS. سیگنال‌های الکتریکی به دستگاه ضبط تصاویر فرستاده می‌شوند. در نهایت با اتصال این دستگاه به یک تلویزیون یا مانیتور تصاویر قابل روئت هستند. مزیت انواع آنالوگ دوربین مدار بسته این است که ارزان بوده و تکنولوژی ساده‌ای دارد. اما عیب این محصول این است که با توجه به ابتدایی بودن تکنولوژی آن وضوح تصاویر ضبط شده در سطح پایینی است. به همین دلیل امروزه از انواع دوربین‌های آنالوگ به شکل محدودتری استفاده می‌شود. این مشکل با پیشرفت فن آوری و عرضه نمونه‌های پیشرفته‌تر انواع دیگر محصولات مرتفع شده است.

دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP: در این نوع از فناوری دوربین مدار بسته تصاویر ضبط شده را طبق قوانین و پروتکل‌های شبکه انجام می‌شود. یعنی جمع آوری و پردازش اطلاعات اعم از تصویر و صوت به وسیله شبکه انجام می‌شود. اولین تفاوت این سیستم با نوع آنالوگ در این است که چون برای راه‌اندازی و اجرای دوربین مدار بسته تحت شبکه به وای فای یا داده همراه نیاز است، پس کابلی که در این سیستم به کار نمی‌رود. از دیگر مزایای این سیستم امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده توسط دوربین‌هاست. چون این تصاویر به کمک کامپیوتر ذخیره می‌شوند با برنامه ویژه و مورد نظر مشتری برای هر نوع آنالیز داده‌ای سازگار هستند. همچنین در دوربین مدار بسته تحت شبکه محدودیتی از نظر تعداد دوربین‌های کارگذاشته شده وجود ندارد. تعداد دوربین‌ها تنها به پهنای باند سیگنال مرتبط است. امکان کنترل مکان مورد نظر از راه دور هم وجود دارد و در هر محلی قابل رویت است. وضوح تصاویر به نحو قابل ملاحظه‌ای با توجه به تغییر سیستم از آنالوگ به دیجیتال افزایش یافته است. با توجه به گردآوری اطلاعات توسط کامپیوتر این امکان وجود دارد که اطلاعات تصاویر بازیابی شوند یا با کدگزاری این اطلاعات برای افراد غریبه ناخوانا شده و به صورت محرمانه نگهداری شوند. به علاوه امکان زوم تصاویر با وضوح مناسب نیز در این سیستم فراهم شده است. سیستم ضبط تصاویر در انواع آنالوگ DVR است در حالی که در سیستم تحت شبکه NVR است. نوع NVR این قابلیت را دارد که تصاویر را روی فلش، هارد دیسک و هر وسیله دیگری با قابلیت نگهداری اطلاعات ضبط کند. با اینکه ظاهرا قیمت تجهیزات تحت شبکه از انواع آنالوگ گران‌تر است اما در دوربین مدار بسته تحت شبکه با کیفیت تصاویر بالاتر و واضح‌تر این امکان وجود دارد تا تعداد کمتری دوربین نسبت به انواع آنالوگ به کار برده شود. با این دیدگاه استفاده از این تجهیزات را می‌توان مقرون به صرفه دانست.

دوربین دومنظوره: این نوع از دوربین مدار بسته جز دسته آنالوگ‌ها هستند. دلیل نامگذاری آن‌ها این است که هم به صورت آنالوگ و هم به شکل مدار بسته تحت شبکه قابل استفاده هستند. موارد کاربرد این نوع از محصولات زمانی است که دوربین آنالوگ باشد اما در عین حال دو یا چند دوربین باید در اتصال مستقیم با شبکه قرار گیرند. البته ذکر این نکته ضروری است که کیفیت تصاویر در این دوربین‌ها فاقد وضوح و کیفیت عالی است و در سطح تصاویر دوربین مدار بسته آنالوگ می‌باشد.

دوربین مادون قرمز: این محصولات با نام دوربین دید در شب یا Infrared به بازار عرضه شده‌اند. توسط LED مخصوصی که دارند نور مادون قرمز را به محیط تابانده و سپس با کمک این نور تصاویر را ضبط می‌کنند.

دوربین چرخشی: دلیل نامگذاری این محصولات این است که توانایی چرخش با زاویه 360 درجه در جهات چهارگانه را دارند. این محصولات عمدتا برای فضاهای بزرگ از جمله پارکینگ‌ها، سوله‌ها، محوطه کارگاه‌ها و کارخانه‌ها استفاده می‌شوند.

دوربین صنعتی: بر خلاف نامش فقط برای اهداف و مکان‌های صنعتی به کار نمی‌رود. این دوربین‌ها اغلب به شکل مکعب مستطیل با قاب یا فاقد قاب هستند. اما دارای این ویژگی هستند تا با قرار گرفتن لنز به صورت مجزا روی دوربین امکان وضوح تصویر را تا حد زیادی فراهم کنند. این محصولات در همه قسمت‌های داخلی و خارجی ساختمان قابل نصب هستند. نام دیگر آن‌ها Body Camera است.

دوربین مینیاتوری: همانطور که انتظار می‌رود از نظر اندازه کوچک و ظریف هستند. با نام Mini Camera هم شناخته می‌شوند. از این محصولات در مواردی که لازم است دوربین دیده نشده و به صورت مخفی اجرا شود، استفاده می‌شود.


نظارتی عالی بر فضاهای گوناگون با انواع دوربین‌های مدار بسته

دوربین مدار بسته یکی از پیشرفت‌های دنیای فناوری مدرن است و به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید به صورت موثر خانه، مغازه، شرکت یا هر جای دیگری را به خوبی نظارت کنید. امروزه دوربین مدار بسته به یکی از الزامات نظارتی برای مکان‌هایی که احتمال سرقت در آنجا زیاد است، تبدیل شده است. این مشاغل مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای از این روش نظارتی برای کنترل موجودی و به حداکثر رساندن بهره‌وری استفاده می‌کنند. استفاده از دوربین مدار بسته فقط محدود به فروشگاه‌ها نیست بلکه از این روش امنیتی در خانه‌های مسکونی و مکان‌های عمومی نیز استفاده می‌شود. فیلم‌های این دوربین‌ها طوری طراحی شده اند که در داخل مدار بمانند، اگر چه در برخی از موارد ممکن است فیلم‌ها از طریق اینترنت در معرض دید عموم باشد اما در بیشتر موارد داخل مدار در جریان هستند. از آنجایی که دوربین مدار بسته برای نظارت مداوم یا نظارت بر یک رویداد خاص موثر است، اما می‌تواند کارهایی بیشتر از تضمین امنیت را انجام دهد، که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • به کمک دوربین مدار بسته می‌توان بر ماشین‌ها و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط راننده‌ها نظارت کرد. در این حالت پلیس راهنمایی و رانندگی به جای گشت زنی در خیابان‌ها می‌تواند از طریق فیلم‌ها نظارتی کامل بر ماشین‌ها یا تصادف‌های رانندگی داشته باشد. 
  • مکان‌های عمومی مانند فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه آهن، ایستگاه‌های اتوبوس، هتل‌ها، مراکز خرید و سایر اماکن عمومی نیاز به نظارت و محافظت دارند که می توان این کار را به کمک این دوربین‌ها انجام داد.
  • برخی از شرکت‌ها یا کارخانه‌هایی که خط تولید دارد به جای نظارت فیزیکی از دوربین مدار بسته استفاده می‌کنند. در این حالت امکان بازبینی چند باره فیلم‌ها وجود دارد در حالی که چنین امکانی در نظارت فیزیکی میسر نیست.
  • شناسایی و گرفتن سارقین نیز یکی دیگر از کاربردهای دوربین مدار بسته است که به کمک آن می‌توان چهره سارق را شناسایی کرد. از این رو احتمال پیدا کردن اموال به سرقت رفته و خود سارق نیز در این حالت بیشتر خواهد بود. 

دوربین مدار بسته در چه قسمت‌هایی و به چه تعدادی باید نصب شود؟

محل نصب دوربین‌ها در همه مکان‌ها یکسان نیست برای مثال محل نصب دوربین در خانه با فروشگاه‌های بزرگ متفاوت است. اما اگر بخواهیم محل نصب دوربین مدار بسته در خانه را بررسی کنیم باید بدانید که دوربین را باید در بالای درب ورودی و پنجره‌های رو به خیابان یا کوچه نصب کنید. در این حالت مناطق آسیب پذیر خانه تحت کنترل خواهد بود و امنیت بیشتری فراهم خواهید داشت. علاوه بر این می توانید دوربین را در پارکینگ، زیر زمین و راهروها نیز نصب کنید تا تمام خانه کاملا تحت نظر باشد.

نکته بعدی تعداد دوربین‌هاست. برای اینکه بدانید به چه تعداد دوربینی نیاز دارید باید ابتدا لیستی از مکان‌هایی که به نظارت آن‌ها نیاز دارید تهیه کنید. بعد از تهیه لیست باید مساحت محل مدنظر را نیز در نظر داشته باشید. برای مثال اگر حیاط خانه بزرگ باشد ممکن است نصب یک دوربین برای آن کافی نباشد. از این رو با در نظر گرفتن این موارد می توانید تعداد و محل نصب دوربین‌های مدار بسته را مشخص کنید. 

فروشگاه‌ها و سایر مکان‌های عمومی نیز باید از همین روش برای تخمین تعداد دوربین‌هایشان استفاده کنند. 

مزایای دوربین مدار بسته

  • نظارت شدید: هدف اصلی نصب دوربین مدار بسته نظارت بر اتفاقاتی است که در یک منطقه می افتد. با فشار دادن یک کلید، یک افسر راهنمایی و رانندگی می‌تواند تصادفات و رانندگان متخلف را شناسایی کنید.در یک شرکت به کمک نظارت با دوربین اهمال کاری کارمندان به حداقل می رسد در نتیجه بهره‌وری شرکت بیشتر خواهد شد. در خانه‌های مسکونی نیز می‌توانید ورود و خروج افراد را به خوبی نظارت کنید و در صورتی که یک سرقت صورت بگیرد به راحتی می‌توانید مجرم را شناسایی کنید. مواردی که بررسی شد تنها نمونه‌ای از نظارت به کمک دوربین مدار بسته است، به کمک این روش امنیتی شما هر روز به صورت 24 ساعته بر محل مدنظرتان نظارت داشته باشید. 
  • حفظ فیلم‌ها: فیلم‌های رکورد شده به وسیله دروبین مدار بسته را می‌توانید همیشه نگه دارید از این رو هر زمانی که به آن‌ها احتیاج داشته باشید می‌توانید به راحتی فیلم‌ها را بررسی کنید. 
  • کاهش جرم: طبق یک بررسی انجام شده، مشخص شده است که دوربین مدار بسته توانسته است تا 50% تخلفات و جرایم را کاهش دهد. از این رو نه تنها در مکان‌های عمومی بلکه در فضاهای خصوصی نیز به کمک دوربین مدار بسته میزان جرم به حداقل خواهد رسید. 

معایب دوربین مدار بسته

  • نقض حریم شخصی: در برخی از موارد دوربین ممکن است حریم شخصی افراد را نقض کند و باعث ناراحتی افراد شود. این ناراحتی ناشی از نظارت 24 ساعته در 7 روز هفته است در نتیجه ممکن است باعث اضظراب افراد شود. علاوه بر این در مکان‌های خصوصی نصب دوربین ممکن است منجر به مشکلات مربوط به اعتماد و حفظ حریم خصوصی شود.
  • آسیب پذیری: گفتیم که دوربین مدار بسته یک روش امنیتی است اما باید بدانید که حتی گران‌ترین دوربین‌ها به طور کامل ایمن نیستند. مانند هر فناوری دیگر هنوز هم در دوربین‌های مدار بسته آسیب پذیری وجود دارد. به طوری که مجرمان با دانش و تخصص کافی می‌توانند سیستم های دوربین مدار بسته را غیر فعال کنند یا آن‌ها را هک کنند. از این رو باید اقدامات لازم برای جلوگیری از دستکاری سیستمها را انجام دهید. 
  • دوربین‌ها قادر به متوقف کردن جرم نیستند: با وجود اینکه نتایج نشان می‌دهد که دوربین‌ها منجر به کاهش فعالیت‌های مجرمانه می‌شوند و احتمال گرفتار شدن افراد مجرم را افزایش می‌دهند، باز هم استفاده از دوربین روش کامل و بی نقصی نیست. دوربین‌ها فقط فعالیت‌های مجرمانه را ضبط می‌کنند و بر خلاف سیستم دزدگیر که هشدار دارد، هیچ کاری برای مقابله با فعالیت‌های مجرمانه انجام نمی‌دهد. از این رو دوربین مدار بسته در جلوگیری از وقوع جرم چندان موثر نیست. البته می‌توان آن را با سایر سیستم‌های امنیتی مانند دزدگیر استفاده کرد تا امنیت بیشتری را فراهم کنید و تاثیر گذاری دوربین‌ها را بیشتر کنید.

دوربین مدار بسته سیستم حفاظتی بی نظیر برای فضاهای گوناگون

دوربین مدار بسته یک نوع سیستم تلویزیونی است که در آن سیگنال‌ها به صورت عمومی پخش نمی شود، بلکه به صورت خصوصی و به منظور نظارت بر محیط برای اهداف امنیتی و تامین امنیت افراد در محیط نمایش داده می شود. دوربین‌های مدار بسته، بسته به موقعیت قرارگیری استراتژیک دوربین‌ها قابلیت نمایش تصاویر بر روی گیرنده‌های تلویزیونی و مانیتورها را دارند. دوربین‌ها با مانیتورها یا ویدیو رکوردرها از طریق کابل‌های کواکسیال، یا به صورت بی سیم ارتباط بر قرار می کنند. از آن جایی که در این سیستم‌ها دسترسی به محتوی به صورت کاملا محدود طراحی شده است و تنها افراد مجاز قادر به مشاهده آن هستند، به همین دلیل نام مدار بسته برای آن انتخاب شده است. 

از دوربین مدار بسته برای اهداف مختلفی استفاده می شود، از جمله: 

  • تامین امنیت محیط و تاسیسات در محیط در حد متوسط 
  • مشاهده رفتار زندانیان در زندان یا بیماران بالقوه خطرناک در مراکز درمانی
  • نظارت بر ترافیک شهری و جاده ای
  • نظارت بر مکان‌های حساس و خطرناک نظیر محیط‌های صنعتی، یا نیروگاه‌های رادیواکتیو یا محیط‌های سمی
  • تامین امنیت ساختمان‌ها و محوطه

امروزه، در راستای اجرای قانون میزان استفاده از دوربین‌های مدار بسته روند رو به رشدی پیدا کرده است. استفاده از این دوربین‌ها به منظور نظارت بر ترافیک یا کنترل میزان جرم و جنایات بسیار موثر بوده است. البته استفاده از این فناوری باعث ایجاد نگرانی‌هایی در خصوص حفظ حریم خصوصی افراد در سراسر جهان شده است.

دوربین مدار بسته دام Dome: دام در زبان انگلیسی به معنای گنبد است، این نام برگرفته از شکل گنبدی شکل این مدل از دوربین‌هاست. به طور معمول از این مدل برای سیستم‌های ایمنی داخلی استفاده می شود. این دوربین‌ها اغلب بر روی سقف نصب می شوند و انواع بسیار مختلفی از آن با کیفیت های متنوع در دسترس است. اغلب برای فروشگاه‌های کوچک و مغازه‌ها این مدل دوربین به کار برده می شود. نوع ناشی از مادون قرمز امکان ضبط تصاویر در شب با نور کم را فراهم می کند.

دوربین مدار بسته بالت: بالت در زبان انگلیسی به معنای گلوله است، با توجه به شکل استوانه ای این مدل دوربین این نام برای آن انتخاب شده است. از این دوربین‌ها در محیط های بیرونی استفاده می شود و اغلب بر روی دیوار نصب می شود. ضد آب بودن بدنه و طراحی انحصاری بدنه باعث شده است برای استفاده در شرایط آب و هوایی سخت و محیط بیرون یکی از گزینه های ایده آل باشند. برد دید در شب این مدل نسبتا بالاست.

دوربین مدار بسته C-Mount: اصلی ترین ویژگی این مدل قابلیت جدا شدن لنزها برای اهداف مختلف است. به طور معمول یک دوربین مداربسته قابلیت ضبط تصاویر تا 35 فیت معادل 10 متر را دارد، در صورتی که لازم باشد فضای بیشتری تحت نظارت قرار بگیرد، می توان از این مدل با لنزهای خاص بهره گرفت. لنزهای واریفوکال با تنظیم دقیق فاصله کانونی و زاویه دید بدون نیاز به بزرگنمایی و کاهش کیفیت تصویر برای نظارت بر محیط‌های بزرگ بهترین گزینه محسوب می شوند. 

دوربین مدار بسته روز / شب: این نوع دوربین‌ها را می توان در محیط‌های مختلف با نور کم و استاندارد استفاده کرد. اغلب واحدهای نظارتی خارج از ساختمان از این دوربین‌ها استفاده می کنند. دامنه پویای این مدل گسترده است و زیر نور مستقیم خورشید با بازتاب نور زیاد هم چنان کارایی بالایی دارند. این دوربین‌های 24 ساعته به چراغ مادون قرمز نیازی ندارند و تنها یک تراشه حساس به تاریکی در آن تعبیه شده است که باعث می شود دید در شب آن نیز واضح باشد.

دوربین مدار بسته گردان (PTZ): این نوع دوربین قابلیت گردش در جهات مختلف و زوم کردن بر روی یک جهت خاص را دارد. این مدل از نظر ظاهری شباهت زیادی به دوربین‌های گنبدی شکل دارد. اغلب برای نظارت بر محیط‌های وسیع همانند سوله‌های کارخانه ای از این دوربین استفاده می شود. برای استفاده دقیق از این دوربین نیاز به حضور مداوم یک اپراتور دارید تا با تنظیم کردن دوربین از راه دور تمام زوایا و جهات محیط را بررسی کند. استفاده از دوربین‌های گردان برای مکان‌های بسیار حساس که نیاز به نظارت و کنترل مداوم دارند، توصیه می شود. 

دوربین مدار بسته HD: دوربین‌های مدار بسته با نرخ فریم بالا و کیفیت بالا تصاویر را ضبط می کنند. کیفیت تصاویر این مدل نسبت به سایر مدل‌ها به نسبت بسیار بالاتر است. اپراتور امکان زوم کردن تصاویر بدون از دست رفتن کیفیت تصویر را دارد. تمامی تصاویر با دقت بالا و جزئیات دقیق ضبط خواهد شد. معمولا در بانک، طلا فروشی و جواهر فروشی‌ها از این دوربین‌ها استفاده می شود. 

دوربین مدار بسته مادون قرمز / دید در شب: برای مشاهده اتفاقات در تاریکی استفاده از دوربین با قابلیت دید در شب پیشنهاد می شود. در صورتی که نور فضا کم، ضعیف یا تاریکی مطلق است، فناوری چراغ های مادون قرمز تعبیه شده در دوربین مدار بسته دید در شب به کمک شما خواهد آمد. 

دوربین مداربسته بی سیم آنالوگ: به کمک فناوری وایرلس سیگنال‌های تصاویر به سیگنال‌های رادیویی تبدیل می شود و در بردهای مختلف به نقاط مختلف مخابره می شود. 

دوربین مدار بسته بی سیم دیجیتال: دوربین‌های بی سیم به کمک فناوی وای فای اطلاعات را منتقل می کند. به کمک این مدل از دوربین‌های مدار بسته دیجیتال حجم بیشتری از اطلاعات با سرعت بالا جا به جا می شود. معمولا دوربین‌های بی سیم خودشان دارای آنتن وای فای هستند. 

دوربین مدار بسته مخفی با قابلیت پنهان ماندن از دید افراد در مکان‌های غیر قابل تشخیص جاسازی می شوند، از دوربین‌های بسیار کوچک مدار بسته مخفی به منظور اهداف جاسوسی یا امنیتی استفاده می شود، که اغلب قابلیت ضبط صدا و تصویر را دارند. 

برای نصب دوربین مدار بسته به منظور افزایش سطح ایمنی خانه پس از اقدام به مشاوره و خرید بهترین مدل بر اساس نیاز و کاربری محیط پس از شناسایی نقاط ضروری و اولویت بندی کردن آن، بهترین نقاط را برای نصب انتخاب کنید. دقت کنید هیچ مانعی برای ضبط تصاویر توسط دوربین وجود نداشته باشد. 

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره دوربین مدار بسته